Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Veel volk op Concrete Day

De Belgische BetonGroepering (BBG) kan tevreden terugkijken op de Concrete Day bij voetbalclub RSCA in Anderlecht. Met ruim 700 bezoekers lag de opkomst in de lijn van de vorige jaren. De workshops die de Vlaamse Architectenorganisatie NAV mee organiseerde, kregen opnieuw veel bijval. Ook voor de andere workshops over techniek en projecten was er veel belangstelling.

Voor de infobeton Student Contest moesten studenten van hogescholen en universiteiten dit jaar een zo licht mogelijk betonbalkje maken dat weerstond aan een puntlast van 6 kN. Op de testbank van Macben werd dan in twee fasen de proef op de som genomen. De Gentse studentenvereniging Poutrix behaalde net als vorig jaar het goud, deze keer met een heel slanke balk. Het zilver en het brons waren voor respectievelijk de vakgroep Bouwkundige Constructies van de UGent, met een knappe ?vakwerkconstructie?, en de studenten van de masteropleiding Geometrie van Haute Ecole Provinciale van Luik (HEP Liège). Dit jaar was er maar een beperkt deelnemersveld van vijf ploegen. De studenten van de masteropleiding Bouw van HEP Liège en de VUB maakten de rangschikking compleet.

Eindwerken

De interesse voor de Studieprijzen, waarmee de BBG elk jaar waardevolle eindwerken over beton beloont, taande enkele edities, maar dit jaar waren er opnieuw voldoende en voldoende waardevolle inzendingen. De Studieprijs in de categorie Hogescholen gaat naar Marijn Mertens van KU Leuven ? Technologiecampus De Nayer, met een eindwerk over de ductiliteit van zwaar gewapende balken. Een eervolle vermelding is er voor Tuur D'Hauwe en Dimitry Stockman van de vakgroep Bouwkundige Constructies van de UGent voor hun eindwerk over de invloed van het productieproces op de krachtsoverdracht in voorgespannen prefabliggers met voorgerekt staal.

In de categorie Universiteiten gaat de hoofdprijs naar Maure De Smedt van de KU Leuven voor haar eindwerk over de ?experimental and analytical analysis of the shear capacity of steel fibre reinforced concrete beams'. Voorts werden in deze categorie liefst drie eervolle vermeldingen toegekend, aan Mark Casteleyn en Pieter Fernagut van de UGent (Non-linear 3D finite element analysis of the anchorage zones of pretensioned concrete girders), Tim Masy van ULB-VUB-Bruface (Cfrp ebr strengtening of reinforced concrete bridge piers against impact) en Eveline Buyens van de KU Leuven (Duurzame ontwikkeling van hydraulische bindmiddelen uit industrieel afval van biomassavliegas).

Betonnen ei

Ook op de stand van Bouwkroniek werd naar een winnaar gespeurd. Wie het gewicht kon raden van een betonnen ei krijgt een magnumfles Heredad Ugarte Crianza Rioja. Het juiste gewicht was 9,2 kg. Pascale Hardy van de Belgische BetonGroepering was er het dichtste bij.

2017

Volgend jaar organiseert de BBG de Concrete Day op 12 oktober opnieuw in het stadion van voetbalclub RSC Anderlecht. De catalogus van de Concrete Day wordt ook volgend jaar samengesteld door Bouwkroniek.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Charter voor stortklaar beton

Charter voor stortklaar beton

De Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba) en de Federatie voor stortklaar beton (Fedbeton) hebben een charter goedgekeurd betreffende de levering en de plaatsing van stortklaar beton op de bouwwerven. Voor de levering en plaatsing van het[…]

26/02/2020 | Concrete DayMaterialen
GSS-systeem maakt volle wanden veiliger

GSS-systeem maakt volle wanden veiliger

Rewah, 
fabrikant sinds 1985

Rewah, 
fabrikant sinds 1985

Premuren worden steeds populairder

Premuren worden steeds populairder

Meer artikels