Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vbs De Kleiheuvel bouwt in Maldegem

Gerelateerde onderwerpen :

Vrije Basisschool De Kleiheuvel in Kleit (Maldegem) heeft, na 14 jaar op de wachtlijst te hebben gestaan, eindelijk het principiële akkoord gekregen om te kunnen bouwen. Het bouwdossier werd in juli 2001 ingediend. In de zomer van 2016 start de bouw van een nieuwe kleuterschool met zes klassen, een polyvalente zaal en sanitaire blokken voor de kleuters en de lagere schoolkinderen. Voorts komen er een overdekte speelplaats, wordt de bestaande speelplaats en tuin heraangelegd en komt er een ruimte voor de voor- en naschoolse opvang.

De nieuwbouw komt in de tuin van de school waardoor de kleuters tijdens de bouwwerken van hun huidige klassen gebruik kunnen blijven maken. Na de verhuis naar de nieuwbouw wordt de huidige kleuterschool afgebroken en zal de speelplaats met veel oog voor groen heraangelegd worden.

Elk lokaal wordt uitgerust volgens de nieuwste normen. De polyvalente zaal van de school zal multi-inzetbaar zijn, zo is er een keukentje voorzien en voldoende bergruimte. Het volledige project kost 1,5 miljoen '. De school betaalt daarvan 30% zelf. Het saldo wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

De bestaande lagere school en klooster worden nog niet afgedankt. Zo werden onlangs nog alle ramen van het klooster vervangen. Ook de elektriciteit en verwarming werden de voorbije jaren aangepakt. Elke klas in de lagere school krijgt een digibord.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels