Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vastgoedbedrijf neemt TT-Center in Hasselt over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Vastgoedbedrijf neemt TT-Center in Hasselt over

Foto's: (c) Growners

Het Belgische vastgoedbedrijf Growners koopt het bekendeTwee Torencenter of TT-Center in Hasselt. Het gebouw met een oppervlakte van 20.000 m² biedt momenteel vooral plaats aan handelszaken. Dit zal nu worden uitgebreid met andere activiteiten zoals kantoren (businesscentra, coworking, …), horeca, cultuur en vrijetijdsbesteding..
 

 

Voor Growners is het hun eerste aankoop van een grote commerciële ruimte. De overname werd afgerond met behulp van de internationale makelaar Jones Lang LaSalle. Het Belgische bedrijf is van plan om in het TT-Center zelf ook een kantoor te installeren om nauw betrokken te blijven bij het ambitieuze project en de communicatie tussen Hasselt en de hoofdzetel te verzekeren.
 
"We willen het TT-Center een tweede leven geven door het anders in te delen, rekening houdend met het dna van het bestaande project. Door winkels en recreatiegebieden te combineren willen we een plek creëren waar iedereen iets naar zijn gading vindt. We hopen nog meer publiek aan te trekken, met een grote focus op jongeren", zegt Eric Bastin, managing partner van Growners.
 
Begin dit jaar nam Hasselt verschillende initiatieven om de stad nieuw leven in te blazen en meer mensen naar het stadscentrum te lokken. De virusmaatregelen maakten echter een einde aan de vele activiteiten die gepland waren om de vernieuwing van de stad te vieren.
 
Met de overname van het TT-Center kiest Growners andermaal voor een strategie die al twaalf jaar goed werkt. Het koopt deels leegstaande panden die ze renoveert, opsplitst in kleinere units voor kmo's en vervolgens verkoopt of verhuurt. Die aanpak speelt ook in op de groeiende vraag naar commerciële en bedrijfsruimtes op maat.
 
Growners, de nieuwe naam van het in 2003 opgerichte SV Patrimonia, is één van de weinige Belgische vastgoedbedrijven dat actief is in de niche van bedrijfsvastgoed (kantoren, logistieke en industriële panden) voor kmo's. Het bedrijf is vooral actief in Vlaams- en Waals-Brabant en Brussel.
 
Daarnaast houdt Growners zich ook bezig met de renovatie van de gekochte gebouwen en de herbestemming van terreinen voor verkoop. Dit vastgoed wordt zo gemakkelijker toegankelijk voor kmo’s die eigenaar willen worden van hun pand, maar ook voor investeerders die hun vastgoedportefeuille willen diversifiëren.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

De Peterboswijk ligt ten noorden van de gemeente Anderlecht en is één van de grootste sociale wooncomplexen van het Brusselse Gewest. In die wijk gaat Beliris het gebouw nummer 9 renoveren. Het gaat om tachtig appartementen[…]

Belgische groep bouwt drie woonzorgcentra in Spanje

Belgische groep bouwt drie woonzorgcentra in Spanje

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Objectief schattingsverslag vormt basis voor bedrag woonlening

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Cofinimmo bouwt woonzorgcentra in Frankrijk en Spanje

Meer artikels