Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vasco geeft kleur aan warmte

Moderne radiatoren gaan discreet op in het interieur of drukken net een creatieve stempel. Designproducent Vasco verenigt vorm en technologie en voegt daar met kleur nog een derde dimensie aan toe. Daarnaast introduceert het een nieuwe ventilatie-unit voor compacte woningen en enkele accessoires.

Vasco's huisdesigner Studio Segers mag de trends vertalen naar radiatoren met een meerwaarde voor het interieur. Acht kleuren met telkens zeven nuances maken van de radiatoren een statement. Hoe dat alles in interieurs tot realisatie komt, zie je in het nieuwe inspiratieboek.

Begin dit jaar liep men warm voor de Niva designradiator, die op lage temperatuur de ruimte kan verwarmen en dus een besparing vormt in plaats en prijs. 'Door de zijdelingse schaduwplaat als muurbevestiging ontstaat een speels effect, waardoor de Niva los lijkt te komen van de wand en haast gaat zweven', meldt product manager Johan Jame. De handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in mat aluminium, wit, zwart, duifblauw en nu ook in het trendy koperen design Cupper rose.

'Vasco groeide de jongste jaren ook sterk in nieuwe markten als ventilatie en vloerverwarming', weet ceo Patrick Nijs. 'Tijd dus voor een verjongd logo dat typografisch nauwer aansluit bij het designimago van het merk.' Dat bredere aanbod wil de groep vatten in een nieuw logo dat de drie basispijlers symboliseert: radiatoren, vloerverwarming en ventilatie in een gestileerde V.

Op Batibouw 2014 toonde Vasco inzake ventilatie de voor appartementen en compacte woningen ontworpen lichtgewichtunit D275. Nog compacter is de nieuwe ventilatie-unit D150EP II voor compacte appartementen, studio's en serviceflats. Dit wandmodel met 150 m³/h luchtverplaatsing bij 100 Pa is geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, draagt het Passiefhuiscertificaat en verbruikt zeer weinig door energiebesparende ventilatoren. Maximale energiebesparing wordt gegarandeerd door warmteterugwinning en een nog geluidsarmere werking dankzij een innovatief EasyFlow kanalensysteem. De unit heeft standaard een volledige bypass voor zomernachtafkoeling.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen