Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vanhout stapt met BuildUp in geavanceerde modulaire bouw

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vanhout stapt met BuildUp in geavanceerde modulaire bouw

Vanhout, een dochteronderneming van Besix Group, neemt een participatie van 40% in het Belgische bedrijf BuildUp uit Aarschot dat tot voor kort de naam beSteel droeg.
BuildUp ontwikkelt innovatieve en duurzame oplossingen op het gebied van modulair bouwen. Die oplossingen omvatten het digitale ontwerp van gebouwen op maat, de geautomatiseerde prefabricatie in de werkplaats van het bedrijf en de montage op de bouwplaats.
   
“BuildUp ontwerpt en bouwt structuren op maat en biedt klanten en architecten een grote vrijheid die breekt met de traditionele prefabricatie. Dit heeft een positieve impact op de kosten, de operationele efficiëntie en de naleving van de planning. De innovatieve aanpak van BuildUp is ook een voorbeeld van hoe deze geavanceerde modulaire bouw kan bijdragen tot een betere ecologische voetafdruk van onze sector”, zegt Ronny Eijckmans, gedelegeerd bestuurder van Vanhout Group.
 
Op het vlak van duurzaamheid is de modulaire aanpak van BuildUp gericht op het optimaliseren van structuren in de ontwerpfase, wat een impact heeft op de hoeveelheid materiaal. De interne integratie en coördinatie van ontwerp, de prefabricatie en de montage zorgen voor minder afval en transport. Bovendien worden de materialen die het bedrijf gebruikt hoofdzakelijk lokaal geproduceerd, zijn deze duurzaam en gecertificeerd, en bieden ze een hoge mate van traceerbaarheid.
 
Op operationeel vlak bieden deze ontwikkelde methodes een hoog niveau van kostenbeheersing, een gedetailleerd overzicht van de planning en beperken ze de bouwtijd ter plaatse tot een absoluut minimum.
 
Alle elementen worden volgens het digitale ontwerp van de ingenieurs van BuildUp in de werkplaats van het bedrijf geproduceerd, met inbegrip van de structuur, de ramen, de deuren, de isolatie en de bekleding. Vervolgens worden deze naar de bouwplaats vervoerd en snel gemonteerd. Het hele proces wordt ook gedigitaliseerd, wat de constructies toekomstbestendig maakt.
 
“De bouwsector is een belangrijke bron van CO2-uitstoot in de wereld. Bij Besix Group zijn we er dan ook van overtuigd dat onze sector een actieve rol speelt in het vinden van oplossingen. Deze participatie in BuildUp maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om de bouw duurzamer te maken, en modulaire bouw levert daar een belangrijke bijdrage aan. Dit sluit aan bij onze recente initiatieven rond slimme gebouwen, digitalisering en robotisering van onze methodes, de invoering van circulaire toepassingen, het gebruik van duurzame materialen en de oplevering van gebouwen en infrastructuur die voldoen aan hoge milieunormen”, aldus Pierre Sironval, deputy CEO van Besix Group.
 
BuildUp is gevestigd in Aarschot (Vlaams-Brabant) en werd in 2016 opgericht door de huidige CEO, Hélène de Troostembergh. Het bedrijf telt momenteel 90 medewerkers.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels