Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vanhaerents gaat aan de slag in Brugge

Gerelateerde onderwerpen :

Vanhaerents gaat aan de slag in Brugge

Projectontwikkelaar Vanhaerents kan twee nieuwe Brugse woonprojecten aankondigen. De onderneming koopt het Provinciehuis Abdijbeke en ontwikkelt een nieuwe woonbuurt langs de Groenestraat in het centrum van de stad.

“In totaal zullen we bijna honderd nieuwe woongelegenheden realiseren met telkens ruim voldoende ondergrondse parkeergelegenheid”, zegt ceo Lode Waes van Vanhaerents.

Provinciehuis Abdijbeke

Tegen eind augustus 2018 zullen de provinciale diensten het Provinciehuis in de Abdijbekestraat in Brugge verlaten en wordt het overgedragen aan Vanhaerents. In het kantoor zitten de diensten Gebouwen, Mobiliteit, Waterlopen en COOP (Contracten, Overheidsopdrachten en Patrimonium). De site heeft een totale oppervlakte van 3.000 m² en een bovengrondse bebouwde oppervlakte van 4.014 m². Het gebouw wordt gebruikt als kantoorruimte, maar Vanhaerents wil hier een veertigtal appartementen realiseren. Het ontwerp hiervoor zal gemaakt worden door Declerck Daels Architecten uit Roeselare. Vanhaerents voorziet er ook een ondergrondse parkeergarage.

Het provinciebestuur krijgt meer dan 4,35 miljoen € voor het gebouw, wat bijna de helft meer is dan de instelprijs. De provincie deed voor de verkoop een beroep op Covast, dat dankzij zijn netwerk van vastgoedmakelaars heel wat interesse voor het provinciehuis kon opwekken. De start van de verkoop van het provinciehuis Abdijbeke werd door Covast gelanceerd op maandag 3 juli met een minimum te behalen instelprijs van  2.950.000 € waarbij een eerste publieke biedingsfase liep tot 2 oktober.

“Al vrij snel bleek dat diverse partijen sterke interesse toonden. Heel wat kandidaat-investeerders brachten een bezoek aan het provinciehuis. Uiteindelijk resulteerde dit in tien biedingen waarvan het  hoogste bod 4.107.000 € bedroeg. Dat een 25-tal verschillende vastgoedkantoren meewerkten om een kandidaat-koper te vinden, is hier niet vreemd aan”, aldus Filip Van der Veken, afgevaardigd bestuurder van Covast.

Omdat tijdens de eerste publieke fase bleek dat verschillende geïnteresseerde kandidaat-investeerders een bod hadden uitgebracht, kreeg iedereen nog eens de kans om tijdens een tweede geheime biedingsfase (die liep van 12 tot en met 20 oktober) via de gerechtsdeurwaarder hun ‘best & final offer’ uit te brengen. De verkoopprijs kwam hierdoor uiteindelijk op 4.358.000 € te liggen.

Bokszaal

Op de plek waar vroeger turnclub Rust Roest en bokskring Wimme Boxing onderdak vonden, realiseert Vanhaerents binnenkort een nieuwe woonwijk met een vijftigtal woningen. Ook de oude koetsen van de stad Brugge hadden daar tot voor kort een onderkomen. De plannen zijn nog niet in detail uitgewerkt, maar het zou gaan om een vijftiental woningen en vijfendertig appartementen. Het projectgebied omvat een prachtige private binnentuin die door de realisatie van het project een openbaar karakter zal krijgen. Vanhaerents wil hier een ondergrondse parkeergarage met 144 plaatsen realiseren, zowel voor de bewoners als de buurt.

Vanhaerents zal in nauw overleg met de stedenbouwkundige diensten van de stad Brugge het ontwerpproces starten. Het is de bedoeling om in de loop van 2018 een bouwvergunning te bekomen.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

 UGent investeert 30 miljoen euro in Campus Heymans

UGent investeert 30 miljoen euro in Campus Heymans

De UGent heeft plannen om haar campus aan de Corneel Heymanslaan de komende jaren aantrekkelijker te maken en investeert ongeveer 30 miljoen euro in deze campus in het zuiden van Gent. Voor de eerste fase van de werken, de bouw van een nieuw[…]

24/06/2022 | UGentstudenten
Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Brussel begint aan ontwikkeling van LionCity

Brussel begint aan ontwikkeling van LionCity

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Meer artikels