Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vangaever levert 'outstanding performance' met Bobcat

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vangaever levert 'outstanding performance' met Bobcat

(c) Bouwkroniek

Bobcat-dealer Vangaever kreeg zopas een award voor zijn ‘outstanding performance’ voor het merk in coronajaar 2020. Het bedrijf met hoofdzetel in Waregem wordt door Bobcat aangeduid als ‘best in class’ voor Europa, het Midden Oosten en Afrika, een onderscheiding waar zaakvoerder Bruno Vangaever niet weinig trots op is.
“Vorig jaar hebben we een historisch recordaantal Bobcat-machines kunnen verkopen  en dat ondanks de coronamaatregelen. Ook voor dit jaar zien de cijfers er goed uit. Een aantal factoren spelen daarin mee, maar toch vooral onze service en nabijheid bij de klanten. Met onze vestigingen in Waregem, Sint-Pieters-Leeuw en Lummen moeten klanten nooit lang wachten of ver rijden voor onderhoud of een herstelling. Tijdens de eerste lockdown, toen enkel de essentiële bedrijven open mochten blijven, werden wij vanwege onze klanten in de landbouw ingedeeld bij de essentiële bedrijven terwijl sommige collega’s samen met de garages voor auto’s en vrachtwagens moesten sluiten. We hebben ons zoals elk bedrijf moeten aanpassen aan de telkens veranderende maatregelen, maar we hebben dat goed kunnen oplossen. Afgezien van de viruscrisis sluiten wij bv. ook niet in de nieuwjaarsperiode, omdat er altijd wel aannemers zijn die dan doorwerken of die net dat het beste moment vinden voor een herstelling of onderhoud.”
 
Vangaever verkoopt al 45 jaar machines van Bobcat en Bruno Vangaever, de tweede generatie aan het roer, zag het merk evolueren. “De machines worden met elke generatie beter, zuiniger, efficiënter en makkelijker te bedienen en te onderhouden. Wij zetten nu sterk in op de nieuwe reeks verreikers voor de bouw: de TLS R-reeks. Die kreeg een nieuwe cabine en een Stage V-motor van – volgens het model – 75, 100 of 130 pk. De trasmissie werd verbeterd om vlotter te kunnen rondrijden op de bouwplaats. Ook interessant zijn de nieuwe kleine knikladers L23 en L28. Deze nieuwe modellen bieden hoge hefvermogens in krappe ruimtes, zijn gebruiksvriendelijk met intuïtieve bediening en zijn ideaal voor elk terrein met weinig bodemverstoring. Nog een interessant nieuw model van Bobcat is de nieuwe compacte wiellader L85. Wie nog steeds denkt dat Bobcat enkel de bekende schrankladers produceert, moet dringend eens tot aan onze showroom komen.”
 
“Nu verwacht de markt veel van elektrische machines. Ook Bobcat is gestart met de elektrificatie van het gamma. Binnenkort kunnen we de eerste exemplaren leveren in ons land. De eerste elektrische Bobcat in ons land wordt een 1-tons minigraver”, stellen Bruno Vangaever en regiodirecteur Frank Plas van Doosan Bobcat EMEA.
“Voorlopig blijft in ons land de vraag naar elektrische bouwmachines beperkt, zowel bij directe eindklanten als bij verhuurbedrijven. De hogere investering schrikt nog heel wat aannemers af. Maar we zien in Nederland en Noorwegen hoe snel dat kan omslaan. Daar krijgen bedrijven een premie als ze hun oude machine inruilen voor een elektrische variant en dat premiesysteem werkt. Dat werkt daar zelfs zo goed dat dealers zelf nieuwe bouwmachines ombouwen van diesel naar elektrisch, omdat de producenten niet kunnen volgen. Een dergelijke snelle omschakeling kan in België ook, maar dan moet het beleid eerst duidelijk het kader en de mogelijkheden afbakenen”, geeft Frank Plas aan.
 
Voorts ontsnapt ook Bobcat niet aan de verstoring van de markt in bouwmachines. Door de aanhoudend sterke vraag naar o.m. bouwmachines in Azië, gecombineerd met coronaperikelen in transport en in fabrieken, de Brexit, prijsstijgingen voor staal en containers en de inmiddels opgeloste problemen in het Suez-kanaal ondervinden heel wat materieelproducenten problemen om volledig afgewerkte machines te leveren. “Door zelf – in overleg met Bobcat - strategische voorraden aan te houden van de meest verkochte modellen en configuraties kunnen wij de meeste klanten snel helpen. Dat is een bedrijfspolitiek die voor ons al vaker zijn nut bewezen heeft. Wanneer een aannemer je opbelt voor een nieuwe machine wil hij die liefst al vandaag op zijn werf zien toekomen. Je ziet vandaag dat het vooral de grotere bouwmachines zijn, die veelal op maat van de klant worden gemaakt, die moeilijkheden ondervinden bij de levering”, geeft Bruno Vangaever aan.
 
“Wat we ook zien is dat in ons land de grotere bouwbedrijven voorzichtiger zijn gaan investeren door de viruscrisis, terwijl de kleinere en middelgrote aannemers zijn blijven investeren. Boekhoudkundig kan een investering in een machine voor hen veel belangrijker zijn dan voor een groot bouwbedrijf. En net die kleinere en middelgrote aannemers hebben goed geboerd. Denk maar aan de boom op de markt van zwembaden en allerlei tuinconstructies”, stelt Bruno Vangaever.
 
Bruno Vangaever en Frank Plas kijken met vertrouwen uit naar de eerste weken van september, als materieelvakbeurs Matexpo de deuren kan openen. “Je kan heel veel zaken digitaal en telefonisch regelen, maar persoonlijk contact met de klanten blijf ik toch belangrijk vinden. Dat er geen beurzen en opendeurdagen waren heeft niet gewogen op onze verkoop, maar op langere termijn heb je dat persoonlijke contact toch nodig om het vertrouwen in een merk en een machinedealer te bestendigen. De aankoop van een machine gaat verder dan de boekhoudkundige waarde opgeteld bij de cijfermatige prestaties. Het gaat ook over vertrouwen en emotie en daarvoor heb je vaak nog iets meer nodig dan een leuke post op sociale media”, zeggen Vangaever en Plas.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

GR technics opent binnenkort een nieuw bedrijfsgebouw in Beerse, waar de productie verdriedubbeld kan worden. Na het 15-jarige bestaan is dit een nieuwe mijlpaal voor de onderneming van Gunter Roefs. GR technics opent straks de deuren van de[…]

15/09/2021 | Ondernemingen
Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Meer artikels