Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vandewalle overgenomen door Cofely Axima

Het installatiebedrijf Vandewalle uit Jabbeke, actief in het ontwerpen en plaatsen van verwarming, koeling en ventilatie en de optimalisatie van energieverbruik bij bedrijven, is overgenomen door Cofely Axima. Vorig jaar draaide het bedrijf met een honderdtal werknemers 30 miljoen ' omzet. Het wordt geleid door Carl Messiaen en Wim Stragier. Een overnamebedrag werd niet vrijgegeven.

Cofely Axima maakt deel uit van de Engie-groep, de nieuwe naam van GDF Suez. Door de overname van Vandewalle versterkt het zijn positie in Oost- en West-Vlaanderen, twee provincies waar Cofely Axima tot nog toe weinig aanwezig was. Vandewalle blijft een autonome entiteit binnen Cofely Axima en zet zijn activiteiten gewoon voort.

Vandewalle nv ontstond in 1972 in Roksem bij Oudenburg. Het bedrijf werd opgericht door het echtpaar Vandewalle-Ramman. Al vlug werd Vandewalle een belangrijke speler in hvac-toepassingen voor zowel de publieke als de private sector. In 2007 besliste het echtpaar Vandewalle wegens gebrek aan opvolging het bedrijf over te laten aan Carl Messiaen en Wim Stragier.

De Groep Cofely Axima is met meer dan vijftig jaar ervaring Belgisch marktleider inzake hvac-oplossingen, luchtbehandeling, koudetechniek, piping, multitechniek en sprinklers. Bovendien begeleidt het bedrijf zijn klanten in de zoektocht naar nieuwe technologieën die bedrijfsprocessen verbeteren en het energieverbruik en de impact op het milieu verminderen. De Groep realiseerde vorig jaar, samen met haar filialen Cofely Axima Refrigeration, ISB Ventilation en Thermoco, een omzet van 240 miljoen ' en stelt 1.150 mensen te werk.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd