Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vandersanden zet stap in Nederlands-Limburg

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vandersanden zet stap in Nederlands-Limburg

De Vandersanden Group heeft een meerderheidsbelang in St. Joris Keramische Industrie uit Beesel (Nederlands-Limburg) gekocht. De baksteenproducent wordt de belangrijkste aandeelhouder van de Nederlandse steenfabriek die gespecialiseerd is in keramisch geglazuurde stenen. 

St. Joris Keramische Industrie is Europa’s grootste producent van keramisch geglazuurde stenen in uiteenlopende types, kleuren en vormen. Het bedrijf bouwde gedurende bijna een eeuw wereldwijde expertise op in de vervaardiging van keramische specialiteiten op basis van de uiterst zuivere Westerwaldklei. Zowel de stenen als glazuren worden in eigen huis vervaardigd waardoor de maat- en kleurvastheid gegarandeerd is. Tijdens het productieproces worden de kleisamenstelling, de vorm van de producten en de dikte van de glazuurlaag steeds nauwgezet in de gaten gehouden
 
Om de toekomstplannen van het bedrijf te garanderen zocht het Nederlandse bedrijf aansluiting bij een partner die over voldoende middelen en marktkracht beschikt. Zo kwamen ze bij Vandersanden Group terecht. De keramische specialiteiten-fabriek zal als zelfstandig opererend bedrijf blijven bestaan, met een gewaarborgde toekomst voor het huidig personeel. Ook het actuele productenaanbod blijft hetzelfde.
 
“St. Joris’ uitgebreide en hoogstaande assortiment aan glazuurstenen vormt een mooie aanvulling op ons huidige aanbod. De liefde voor de keramiek en het vakmanschap van St Joris waren voor mij de voornaamste redenen om een belang te nemen in de keramische specialiteiten-fabriek. We kijken ernaar uit om de ambities van St. Joris samen te realiseren”, zegt Jean-Pierre Wuytack, CEO van de Vandersanden Group.
 
Met deze meerderheidsparticipatie vergroot Vandersanden zijn reeds brede waaier aan productkeuze met een glazuursteen die een mooi esthetisch resultaat levert. Vorige week raakte bekend dat Vandersanden Group het Noord-Duitse familiebedrijf Ziegelwerk Blomesche Wildnis overneemt. Dat is een nichespeler in Wasserstrich- en strengpersproducten die unieke en kleurrijke gevelstenen produceren.  
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wyckaert verhuist naar keramiekkantoor

Wyckaert verhuist naar keramiekkantoor

Bouwbedrijf Wyckaert verhuist naar een nieuw kantoorgebouw aan de Ottergemsesteenweg in Gent, op hetzelfde terrein als de huidige vestiging. Het vier verdiepingen tellende gebouw werd bekleed met keramiek. Volgens Serge De Cuyper, voorzitter van[…]

Nieuw platform maakt drones beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Nieuw platform maakt drones beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Nieuwe investeerders voor kunstgrasproducent Feelds

Nieuwe investeerders voor kunstgrasproducent Feelds

Sint-Niklaas bekroont renovatiebedrijf Tifre

Sint-Niklaas bekroont renovatiebedrijf Tifre

Meer artikels