Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

© Vandersanden

Baksteenfabrikant Vandersanden lanceerde zopas zijn rapport Collectief Welzijn 2021. Met dit rapport wil Vandersanden op jaarlijkse basis zijn inspanningen en resultaten in kaart brengen op vlak van duurzaamheid over vier werkterreinen: het milieu, de (bouw)sector, de eigen medewerkers en de gemeenschap. De prestaties van het voorbije jaar tonen aan dat Vandersanden op de goede weg is naar CO2-neutraliteit in 2050.

De jongste jaren heeft Vandersanden al enorme stappen gezet inzake duurzaamheid en dat beleid werd in 2021 voortgezet. Zo kon het baksteenbedrijf vorig jaar onder meer uitpakken met het eerste Great Place to Work-certificaat in vier landen. Er kwamen ook ECO-verpakkingen met minstens 30% gerecycleerd materiaal en 80% minder inkt, goed voor jaarlijks 400 000 kg minder CO2. 
 
Daarnaast ondernam Vandersanden ook verdere stappen voor de ontwikkeling van CO2-neutrale bakstenen, werd de competentieontwikkeling van de medewerkers verbreed, en opende de baksteenfabrikant een nieuwe toonzaal in Noord-Frankrijk en in Tolkamer (Nederland). Vandersanden investeerde vorig jaar ook 500.000 euro in binnen- en buitenlandse goede doelen. Het is reeds de tweede keer dat Vandersande een rapport Collectief Welzijn publiceert, voor CEO Rudi Peeters is het de eerste keer dat hij het ook zelf mee lanceert. 
 
“Ik heb tijdens mijn eerste maanden bij Vandersanden gezien dat Collectief Welzijn absoluut geen ‘window dressing’ is. Ik merkte meteen dat Collectief Welzijn echt in het DNA van het bedrijf zit. Het is overal in de organisatie aanwezig, op alle niveaus en bij alle medewerkers. We hebben de voorbije jaren enorme inspanningen geleverd om te vergroenen en te verduurzamen. Ik wil die aanpak doortrekken. Dat gaat van CO2-neutrale stenen bakken tot een volledig elektrisch wagenpark, tot de heftrucks toe,” zegt Rudi Peeters.
 
Ook dit jaar zet Vandersanden de verschillende aspecten van zijn ‘Collectief Welzijn’ in de kijker, en dit voor het milieu, in de sector, op het werk en voor de gemeenschap. Naast de ondernomen initiatieven en realisaties, gaat er ook speciale aandacht naar het verhaal van het ontstaan van Collectief Welzijn, en hoe het begrip zelf en ook de ‘operations’ geëvolueerd zijn van een ingebakken overtuiging tot een strategische prioriteit. Een afzonderlijk hoofdstuk is gewijd aan training & coaching op de werkvloer. Het rapport focust extra op de samenwerking met partners op alle werkterreinen van Collectief Welzijn. 
 
“Het is dankzij het engagement van al onze 800 collega’s en partners dat Vandersanden zich voorloper in Collectief Welzijn en duurzaamheid kan en mag noemen. Het gedeelde geloof in klimaatverbetering en energie-efficiëntie motiveert ons om de lat steeds hoger te leggen in onze sector en uiteraard de gemeenschap waar we deel van uitmaken”, besluit Eddy Deconinck, directeur Collectief Welzijn bij Vandersanden.
 
Het internationale baksteenbedrijf Vanndersanden, met hoofdkantoor in Bilzen, is het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa van gevelstenen, kleiklinkers, eco-baksteenstrips en isolerende gevelsystemen. Vandersanden Group bestaat bijna een eeuw. Het familiebedrijf telt ruim achthonderd medewerkers in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië, met tien productielocaties die conform de ISO 14001-milieubeheerstandaard werken. Gezamenlijk produceert Vandersanden Group jaarlijks meer dan 550 miljoen stenen voor de Europese markt en ver daarbuiten.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Haalbaarheidsstudie voor decarbonisering in België

Haalbaarheidsstudie voor decarbonisering in België

Fluxys, ArcelorMittal Belgium en North Sea Port starten een haalbaarheidsstudie voor het project Ghent Carbon Hub, een opslag- en vloeibaarmakingshub voor CO2 met open toegang in het Gentse deel van North Sea Port. Naast het gebruik van[…]

25/08/2022 | ProjectenInfrastructuur
Striktere regels voor werfwater definitief goedgekeurd

Striktere regels voor werfwater definitief goedgekeurd

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Leidraad voor kleinschalige woonconstructies

Leidraad voor kleinschalige woonconstructies

Meer artikels