Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vandersanden lanceert digitale afhaal- en leveringsmodule

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vandersanden lanceert digitale afhaal- en leveringsmodule

Baksteenfabrikant Vandersanden introduceert in zijn fabriek in Spouwen een digitale afhaal- en leveringsmodule die de efficiëntie, snelheid en veiligheid van het laadproces moet verhogen. Voor de medewerkers van het bouwbedrijf ontstaat meer ruimte voor contact met klanten. 

Vandersanden implementeert BrickDrive in zijn reeds bestaande platform voor handelaars. Op 13 juni wordt de service gelanceerd op de productielocatie in Spouwen. Stapsgewijs wordt het ook op de andere locaties van de baksteenfabrikant geïntegreerd. Vandersanden voorziet met BrickDrive een volledig geautomatiseerde afhaalmodule die het tasveldbeheer en de bijhorende administratie efficiënter maakt.
 
“BrickDrive sluit aan bij onze digitale ambitie: het ontzorgen van onze klanten. We geloven er dan ook sterk in dat iedereen een digitale Vandersanden-klant kan worden”, zegt Robrecht Bangels, project manager Customer Experience.
 
Met deze digitale afhaalmodule zet Vandersanden niet alleen sterk in op een verhoogde efficiëntie, maar ook op een verbeterde snelheid, meer veiligheid en diepgaande klantenrelaties. Door administratieve processen te digitaliseren bouwt de baksteenfabrikant immers zijn omnichannel bereikbaarheid uit. Daardoor daalt de foutenmarge, verkort het laadproces, en hebben medewerkers meer tijd voor duurzame interacties met klanten en om proactief in te spelen op hun noden.
 
Het digitale administratieve platform is bovendien 24/7 beschikbaar voor handelaars en door het gebruik ervan zijn ruimere laadtijden mogelijk, van 6 uur tot en met 22 uur. Daardoor kan de transportplanning van handelaars vroeger beginnen. Ook het laadproces zelf verloopt dankzij Brickdrive veel efficiënter en wordt met wel 50% gereduceerd. De heftruckchauffeur kan immers vooraleer de vrachtwagen op de laadplaats is al van start gaan met het verzamelen van de nodige artikelen. 
 
Vrachtwagens worden via BrickDrive ook weggetrokken uit de dorpskern van Spouwen. Tevens is er minder verkeer op het tasveld, wat zorgt voor een veiligere woon- en werkomgeving. Via BrickDrive tekenen transporteurs in op een bepaald tijdslot. Daardoor ontstaat er een verbeterde inzage in hoe druk het is op het tasveld, waardoor er op mogelijke piekmomenten geanticipeerd kan worden. Dat zorgt ervoor dat de dagplanning efficiënter verloopt.
 
Bij de implementatie van BrickDrive in Spouwen hoorde ook de installatie van een weegbrug. Die kan veel nauwkeuriger de wagen en lading nagaan en maakt de kans op een te zwaar geladen vrachtwagen zo goed als onbestaand. De ingebruikname van BrickDrive en de weegbrug tilt de veiligheid voor transporteurs en heftruckchauffeurs.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Monolight van VELUX Commercial wint Archiproducts Design Award 2022

Monolight van VELUX Commercial wint Archiproducts Design Award 2022

VELUX Commercial kondigt aan dat Monolight de Archiproducts Design Award 2022 heeft gewonnen in de categorie Building Shell. Uit een longlist van bouw producten is de Monolight bekroond door de jury op basis van verschillende parameters zoals[…]

25/11/2022 | award
Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Tekort aan grondstoffen laat zich steeds feller voelen

Tekort aan grondstoffen laat zich steeds feller voelen

Baksteenproducenten blikken terug op geslaagd jaar

Baksteenproducenten blikken terug op geslaagd jaar

Meer artikels