Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vandersanden impregneert gevelstenen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vandersanden impregneert gevelstenen

Baksteenproducent Vandersanden kondigt aan dat de onderneming op grote schaal zijn gevelstenen zal impregneren om witte uitslag op de gevel (zoutuitbloeiingen en vergipsing)  tegen te gaan en  tegelijk gevels beter te beschermen tegen vervuiling. Het impregneren maakt de gevelstenen waterafstotend maakt.

Door de gevelstenen na het bakproces te bewerken met een speciale impregnerende coating, maakt Vandersanden deze waterafstotend. De indringdiepte van het product bedraagt 5 tot 15 mm. Het impregneermiddel bevat geen giftige stoffen of stoffen die de baksteen kunnen schaden. De hydrofuge heeft volgens Vandersanden geen effect op het aanzicht van de stenen.

De samenwerking met de KU Leuven heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorontwikkeling van het product tot het rijp was voor de markt. In 2017 werd de eerste geautomatiseerde impregneerlijn geïnstalleerd op de grootste productielocatie in het Spouwen. Daarna volgden stapsgewijs andere locaties in België en Nederland. Dit voorjaar is ook de laatste fabriek in Hedikhuizen volledig uitgerust.

De techniek van het impregneren bestond al in de sector van de dakpannen. Vandersanden is naar eigen zeggen het allereerste bedrijf dat deze impregnering voor bakstenen zo grootschalig inzet. De ingrijpende investering van 35 miljoen € onderschrijft de klantgerichte en duurzame visie van Vandersanden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier dagen proeven van natuursteen

Vier dagen proeven van natuursteen

De Nationale Federatie van Natuursteenbewerkers, behorend tot de cluster Complementaire Bedrijven van de Confederatie Bouw, selecteerde drie Belgische interieurarchitecten die samen met een selecte groep professionals wereldwijd van 5 tot en met[…]

23/07/2019 |
Architecten trekken op studiereis naar Carrara

Architecten trekken op studiereis naar Carrara

Brachot-Hermant koopt vier Franse groeves

Brachot-Hermant koopt vier Franse groeves

Steenbakkerij Vande Moortel bouwt toonzaal en kantoren

Steenbakkerij Vande Moortel bouwt toonzaal en kantoren

Meer artikels