Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vandenbussche bouwt nieuwe basissschool in Beernem

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vandenbussche bouwt nieuwe basissschool in Beernem

(c) Vandenbussche

Aannemer Vandenbussche is zopas gestart met de voorbereidende werken aan basisschool De Drie Beertjes in Beernem. De ingebruikname van de nieuwe school staat gepland voor eind dit jaar, de afbraak en omgevingsaanlegfase voor 2022.
 

 

 

 

De huidige bouwblokken van GO! Basisschool De Drie Beertjes zijn meer dan 50 jaar oud. Ze waren aan vervanging toe en daarbij worden enkele opvallende keuzes gemaakt. De afzonderlijke paviljoenen komen samen onder één dak en in de Parkstraat wordt tegen het schooljaar 2022-2023 een moderne school gerealiseerd van zowat 1.700 m².
 
“In het domein ‘great place to learn’ stemmen we onze accommodatie maximaal af op ons pedagogische project. We investeren daarin, met in dit geval een budget van 3,25 miljoen €, voor een volledige nieuwbouw met twee bouwlagen”, aldus Wim Van Kerckvoorde, algemeen directeur van scholengroep !mpact.
 
“Inspelend op het pedagogische project van onze school – met onder andere nadruk op ervaringsgericht leren en projectwerk – bouwen we vijf leefgroepunits waaronder een instructiezone, een parlement en een gedifferentieerde werkruimte”, zegt Tim Van Renterghem, directeur van GO! BS De Drie Beertjes. Daarnaast komen er ook een  centraal gelegen atrium, een ehbo-lokaal, een teamlokaal, een overdekte speelplaats, refter, schooldiensten, snoezel- en fluisterruimtes en een turnzaal met kleedkamers.
 
Vandenbussche realiseert dit project voor Go! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en Scholengroep !mpact. Vandenbussche staat in voor de ruwbouw en totale afwerking van het project met omgevingsaanleg. Ook de afbraak van de bestaande schoolpaviljoenen en het plaatsen van een klimheuvel en buitenklassen staan op de planning.
 
Voor dit design & build-dossier stelde Vandenbussche zich kandidaat met Aiko Architecten en Ingenieurs, die instond voor het ontwerp. Het project wordt volledig uitgewerkt wordt in BIM. Vandenbussche zorgde voor een BIM-model in de studiefase (LOD200) en dat model wordt in de uitvoeringsfase uitgewerkt tot een LOD350-model. Deze inspanningen zorgen voor een vlottere werkvoorbereiding, projectopvolging en oplevering en resulteert uiteindelijk ook in een up-to-date as-built dossier.
(c) Aiko Architecten en Ingenieurs
(c) Vandenbussche

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Waterzuiveringsbedrijf Aquafin zal op de site van ArcelorMittal in de haven van Gent tegen 2026 een installatie bouwen die zuiveringsslib verwerkt. Aquafin plant ook een grootschalige recuperatie van fosfor. De opdracht voor het ontwerp, de[…]

03/07/2022 | Haven Gentwaterzuivering
Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Meer artikels