Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vande Moortel plaatst zonnepanelen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vande Moortel plaatst zonnepanelen

(c) Vande Moortel

Steenbakkerij Vande Moortel heeft op zijn productievestiging in Oudenaarde meer dan 2.200 zonnepanelen geïnstalleerd. Die zijn goed voor een jaarlijkse capaciteit van 797 MWh, vergelijkbaar met het verbruik van 230 gezinnen. Met deze installatie kan de steenbakkerij 10% van het eigen stroomverbruik opwekken.
De meer dan 2.200 zonnepanelen werden op de productiehallen gelegd. Met deze investering is de steenbakkerij niet aan haar proefstuk. Vande Moortel heeft de jongste jaren een ambitieus investeringsprogramma afgewerkt en grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Twee oude ovens werden vervangen en twee ovens werden volledig gereviseerd. Hierdoor is de energievraag spectaculair gedaald. Ook voor de aansturing van de droogovens werd de energievraag nagenoeg uitgeschakeld door het optimaal benutten van restwarmte uit het productieproces.
 
“Het is een mooie volgende stap in ons traject, maar zeker niet het eindpunt. Hoe meer echt hernieuwbare energie we kunnen opwekken hoe beter. We kijken hiervoor naar zon, wind en water. Er zullen in de toekomst zeker nog zonnepanelen bijkomen, maar er zijn ook mogelijkheden met wind en water. We werken alle opties uit en zullen ze stap voor stap implementeren. Het vraagt telkens veel inspanning van ons bedrijf maar zowel wijzelf als de omgeving varen er wel bij”, zegt Peter Vande Moortel, managing director van Vande Moortel.
 
De installatie werd geplaatst door Eneco Solar. Die onderneming zet in op het verduurzamen van zijn klanten. Door te investeren, te adviseren en het beheren en onderhouden van dit grote zonneproject bij Vande Moortel zet Eneco een stap om bedrijven te helpen vergroenen. “We zijn uitermate verheugd dat de bedrijfswereld een voortrekkersrol speelt als het op verduurzaming aankomt. Industriële pioniers zoals Vande Moortel tonen het goede voorbeeld voor de rest van de industrie”, stelt Iwein Goigne, CEO van Eneco Solar.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aertssen geeft e-busbatterij een tweede leven

Aertssen geeft e-busbatterij een tweede leven

1.250 ton CO2 besparen op 15 jaar. Dat is wat Aertssen en Zenobē willen bereiken door het overschot aan zonne-energie van de logistieke site van het familiebedrijf op te slaan in een tweedehandse batterij van 1,4 MW, volgens Aertssen een primeur[…]

30/11/2021 | EnergieElektriciteit
Nieuw bouwbedrijf ontwikkelt enkel CO2-neutrale projecten

Nieuw bouwbedrijf ontwikkelt enkel CO2-neutrale projecten

Gent krijgt de komende vier jaar meer dan duizend extra laadpunten

Gent krijgt de komende vier jaar meer dan duizend extra laadpunten

Bouwsector vreest voor tekort aan vakmensen om Vlaamse klimaatplannen uit te voeren

Bouwsector vreest voor tekort aan vakmensen om Vlaamse klimaatplannen uit te voeren

Meer artikels