Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vancouver in Sint-Lambrechts-Woluwe goed voor 107 appartementen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Vancouver in Sint-Lambrechts-Woluwe goed voor 107 appartementen

De voormalige kantoren van Hudson Consulting in Sint-Lambrechts-Woluwe krijgen binnenkort een nieuwe toekomst: ze worden volledig gestript en omgevormd tot 107 appartementen en twee commerciële ruimtes. Het nieuwe woonproject wordt ‘Vancouver’ gedoopt als eerbetoon aan de Belgische dichter Marcel Thiry.
Met de realisatie van dit woonproject willen de Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group en de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe een antwoord bieden op de grote vraag aan nieuwbouwwoningen die hier de kop op steekt. De Brusselse gemeente krijgt er immers sinds 2014 gemiddeld 500 nieuwe inwoners per jaar bij.

De oude Hudson Consulting kantoren, samen goed voor een oppervlakte van ongeveer 18.000 m², maken plaats voor een nieuw woonproject. Zo komen er binnenkort 16 studio’s, 27 eenslaapkamer-, 34 tweeslaapkamer-, 24 drieslaapkamer- en zes vierslaapkamerappartementen, evenals twee commerciële ruimtes.

Architecten

“Daarvoor zal het voormalige kantoorgebouw volledig gestript worden. Vervolgens gaan we het helemaal renoveren en nog een klein nieuw stukje bijbouwen. De statige uitstraling van het gebouw blijft wel behouden, met dank aan Marc Corbiau, de architect die instaat voor het ontwerp van de voorgevel. De rest van het project is ontworpen door de Brusselse architecten van GS3 Architectes Associés”, vertelt Sven Potvin, CEO van Antonissen Development Group.

De Antwerpse projectontwikkelaar gaf het woonproject de naam ‘Vancouver’, als eerbetoon aan de Belgische dichter Marcel Thiry. De straat waarop de site zich bevindt werd namelijk jaren geleden naar hem vernoemd. Thiry’s meest gelauwerde dichtbundel kreeg de titel van de bekendste vers uit dat werk: ‘Toi qui pâlis au nom de Vancouver’.

“Daarom vonden we deze naam een gepast eerbetoon. Toen we ons even verdiepten in de geschiedenis van Marcel Thiry werd binnen het team al snel duidelijk dat we een ode wilden brengen aan dit Belgische icoon. Na de Eerste Wereldoorlog - waar hij trouwens zelf in vocht - publiceerde hij die dichtbundel. Maar pas tientallen jaren later, in 1976, kreeg zijn werk de eer die het verdiende met de Prix Valery Larbaud, een jaarlijkse prijs voor het beste Franstalige poëtische werk”, legt Sven Potvin uit.

Groeiende vraag

Het nieuwe woonproject moet een antwoord bieden op de steeds groeiende vraag aan nieuwbouwwoningen in de Brusselse randgemeente. Sint-Lambrechts-Woluwe is de jongste jaren immers erg in trek. Uit cijfers van het Brusselse Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) komen er sinds 2014 gemiddeld 500 nieuwe inwoners per jaar bij.

“De gemeente heeft met zijn locatie dan ook een sterke troef in handen. Ook het Vancouver-project bevindt zich op een steenworp van heel wat parken en ontspanningsmogelijkheden, maar ook vlakbij een aantal scholen, de Europese wijk, de luchthaven, de Brusselse ring én het Universitair ziekenhuis Saint-Luc. Neem daar nog bij dat er veel mogelijkheden voor openbaar vervoer zijn, en dan is het logisch dat de vraag naar woningen in Sint-Lambrechts-Woluwe groter is dan het aanbod”, aldus Potvin.

Behalve de appartementen en de commerciële ruimtes worden ook 139 ondergrondse parkeerplaatsen, 107 bergingen en 178 fietsenstallingen en een commerciële parking voorzien. Alle appartementen op het gelijkvloers beschikken over een private tuin. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners er in het voorjaar van 2023 hun intrek nemen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Meer artikels