Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Vanca lanceert nieuw slim plaatmateriaal Fenix NTM

Vanca lanceert nieuw slim plaatmateriaal Fenix NTM

Vanca is vandaag naar eigen zeggen de specialist inzake melamine, laminaten en massieve kunstofplaten. Met een uitgebreid productassortiment en de focus op innovatie draagt Vanca kwaliteit en service hoog in het vaandel. Fenix NTM by Arpa is het nieuwe paradepaardje van Vanca. Dit innovatieve plaatmateriaal wordt voor het eerst voorgesteld op de houtvakbeurs Prowood in Flanders Expo in Gent.

Vanca is sinds 1969 actief als een onafhankelijke producent en distributeur van decoratieve producten. Het bedrijf speelt een vooraanstaande rol als toeleverancier voor keuken- en interieurinrichters, houthandels en de doe-het-zelfsector. Bij de oorsprong was Vanca vooral actief als producent van gepostformeerde werkbladen, vensterbanken en keukendeuren op basis van hoogwaardig laminaat.

In de afgelopen decennia werd het aanbod aan producten sterk uitgebreid met o.a. de distributie en verlijming van hpl-laminaat, decoratieve melaminepanelen en volkern voor interieur- en exterieurtoepassingen. Zo werd Vanca de exclusieve verdeler van de gerenommeerde merken Fundermax, Arpa, Oberflex en Homapal. Bovendien is het bedrijf een belangrijke aanbieder voor gevelbekledingssystemen in volkern voor exterieurtoepassingen. Samen met zijn buitenlandse partners zal bij Vanca in de komende jaren de focus liggen op innovatie.

Fenix NTM by Arpa

Vanca introduceert het innovatieve Fenix NTM-materiaal voor een brede waaier aan interieurtoepassingen. Het nieuwe materiaal combineert de bekende eigenschappen als duurzaamheid, onderhoudsgemak en slijtvastheid van een traditioneel laminaat met een aantal nieuwe, unieke oppervlaktefeatures.

Zo draagt de 'super matt'-afwerkingslaag van Fenix NTM bij tot een evenwichtige en minimalistische uitstraling van de realisaties. Het materiaal is beschikbaar in laminaat, in volkern en in opgelijmde panelen en is in veertien uitgebalanceerde kleuren te verkrijgen. De 'soft touch surface'- en de uitstekende 'anti-finger-print'-eigenschappen maken van Fenix NTM een bijzonder aangenaam materiaal om mee aan de slag te gaan bij interieurprojecten.

Nanotech Matt Material

De belangrijkste innovatie van Fenix NTM kan men terugvinden in het zelfherstellende vermogen van het nieuwe materiaal. Deze toplaag is opgebouwd uit de nieuwste generatie kunstharsen die door middel van nanotechnologie aangebracht zijn. Zo kan een kleine beschadiging van het oppervlak via warmte hersteld worden. Concreet kan men door het aanbrengen van warmte de moleculaire structuur van het oppervlak herstellen (en een microkras verwijderen).

Fenix NTM is bovendien heel flexibel in zijn toepassingsmogelijkheden en valt bv. heel goed te combineren met andere hoogwaardige decoratieve materialen als hout, glas, metaal en steen. Fenix NTM was dan ook de terechte winnaar van de 'Best of the Best Intelligent Material & Design Award’ op de afgelopen Interzum 2015.

De Fenix NTM-collectie bestaat uit veertien uni-kleuren en is beschikbaar in de vorm van laminaatvellen van 0,9 mm en 1,2 mm (multicolour), compactpanelen van 10 en 12 mm in verschillende standaardafmetingen 4.100 bij 1.300 mm en 3.050 1.300 mm.

Uiteraard biedt Vanca ook de bekende service om Fenix NTM-materiaal te verlijmen op een ruime waaier aan dragers.

Prowood

Op de komende editie van Prowood zal Vanca een nieuwe collectie werkbladen lanceren met o.a. de Fenix NTM-afwerking. Via deze nieuwe toepassing wil Vanca tonen dat innovatie ook mogelijk is in een traditionele productgroep als werkbladen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden