Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van Tornhaut bouwt 124 appartementen in Knokke-Heist

Gerelateerde onderwerpen :

Van Tornhaut bouwt 124 appartementen in Knokke-Heist

Woonproject Heulebrug wordt gerealiseerd tussen Knokke-Heist en Ramskapelle op basis van de visie van de gemeente, de steun van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de kennis en ervaring van ontwikkelaar VT-Invest (Van Tornhaut). De verkoopprijzen van de appartementen starten aan iets meer dan 200.000 ', wat volgens de ontwikkelaar ongezien is voor Knokke-Heist. De bouwvergunning werd reeds verleend en de verkoop loopt reeds. De werken starten in september. De aannemer stelt een uitvoeringstermijn van 400 werkdagen voorop.

Het masterplan voor Heulebrug heeft één doel voor ogen: een authentiek dorpsgevoel op mensenmaat waarin plaats is voor contact en comfortabel wonen. De krachtlijnen van deze nieuwe stedelijkheid hebben invloed op de straten, de architectuur en het openbaar groen. De omgeving past enerzijds helemaal bij de grandeur van Knokke-Heist, terwijl ze tegelijk de charme biedt van omliggende polderdorpen als Ramskapelle of Damme.

Architectuur

De architectuur van de panden in Heulebrug is van de hand van Project Architects uit Knokke-Heist. Het bureau is er volgens de ontwikkelaar perfect in geslaagd om de vooropgestelde krachtlijnen om te zetten in een hoogstaande vormgeving. Heulebrug wordt een prachtige mix van statige gebouwen met veel uitstraling. Het masterplan zorgt voor een afwisseling van hoge en lage gevels, met donkere en lichte gevelstenen, nu eens hoekig en dan weer afgerond.

Toegangspoorten

De projectzone krijgt majestueuze toegangspoorten naar een decor vol straten en pleintjes, een kabbelend kanaaltje, grote waterpartijen en groene grasvelden. Het centrale plein met horecazaak zorgt voor wat leven in de brouwerij. In totaal komen er drie nieuwe handelszaken. Parkeren gebeurt ondergronds.

Het woonproject Heulebrug biedt plaats aan 124 appartementen, verdeeld over vier blokken. Elk gebouw kreeg zijn eigen naam: Strandjutter, Zandbank, Golfbreker en Vissersoord. Vissersoord is de residentie die als eerste wordt opgetrokken. In elk gebouw zijn appartementen met één, twee of drie slaapkamers mogelijk. De meeste appartementen beschikken bovendien over een zeer volledig ingerichte keuken en ruime terrassen. De oppervlaktes variëren van 64 tot 128 m².

Het project Heulebrug wordt gerealiseerd door VT-Invest. Deze holdingvennootschap uit Tielt beheert acht bedrijven in de bouwsector en is niet aan zijn proefstuk in Knokke-Heist. Het aannemingsbedrijf Van Tornhaut dat lid is van de holding, realiseerde al tal van woonprojecten in Knokke-Heist.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

Bekende tuinspeciaalzaak in Lebbeke krijgt herbestemming

De site van de voormalige tuinspeciaalzaak Puttemanshof op de hoek van de Poststraat en de Oudebaan in Lebbeke maakt plaats voor het nieuwe woonproject Residentie Puttemanshof. Daarmee krijgen de 6.200 m² grote terreinen van de in Lebbeke[…]

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Meer artikels