Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van Roey bouwt kunstencampus Turnova

Gerelateerde onderwerpen :

Van Roey bouwt kunstencampus Turnova

De Kempense aannemer Van Roey is na een aanbestedingsprocedure door het stadsbestuur van Turnhout gekozen om de nieuwe kunstencampus op Turnova te bouwen. In de nieuwe kunstencampus krijgen de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans hun nieuwe thuis. Als alles vlot verloopt, nemen eind 2017 ruim 2.500 leerlingen hun intrek in het kantoorgebouw, de vroegere fabriekshal en een nieuwbouw die samen zowat 10.000 m² omvatten. Turnova is een pps-project op een site van afgerond 4 ha van de voormalige drukkerij Brepols in het centrum van de stad.

Voor de nieuwbouw en de renovatie van de fabriekshal krijgt de aannemer 450 werkdagen de tijd. De restauratie en inrichting van het beschermde kantoorgebouw gebeurt in een tweede fase. Daarvoor werden eind vorig jaar subsidies aangevraagd.

Aannemer Van Roey maakt deel uit van Groep Van Roey, dat bestaat uit acht bedrijven: Van Roey, Staalbeton, Vastgoed, vanhout.pro, Sportoase, Algemene Bouw Maes, Nys-Driesen en Architon. Dit jaar viert het bedrijf zijn 275-jarige bestaan. In Turnhout is groep Van Roey al verschillende jaren actief. Eerder bouwde ze al voor Thomas More, Soudal, AZ Turnhout, Cartamundi, Brepols en zorgde voor de renovatie en transformatie van de Blaironkazerne.

De stad Turnhout investeert ongeveer 15 miljoen ' in de nieuwe academie, die naast op maat gemaakte muziekklassen ook een kunsthal, auditoria en een daktheatertje bevat. De nieuwe gebouwen zijn dringend nodig. Beide academies zijn nu nog verspreid over meer dan tien locaties in de stad, waarvan sommige nog amper geschikt zijn om les te geven. Na de voltooiing van de nieuwe academie vinden hun lessen plaats op één plek. Dat maakt een samenwerking tussen de verschillende kunstrichtingen veel gemakkelijker. Ook andere verenigingen kunnen gebruik maken van de nieuwe infrastructuur voor het organiseren van bv. tentoonstellingen, workshops en voorstellingen.

De nieuwe academie grenst aan de Baron Frans du Fourstraat en het toekomstige P.J. Brepolsplein in Turnova. Dat is het centrale plein waar alle wandelroutes in het nieuwe stadsdeel samenkomen. Turnova ligt vlakbij de Grote Markt in hartje Turnhout.

Naast de nieuwe kunstencampus komen ook nog 250 woongelegenheden en 40 winkels, een viersterrenhotel en een ondergrondse parking. Drie pleinen met een eigen sfeer versterken het stadshart. Samen met de cafés, restaurants en terrasjes moet Turnova een nieuwe dimensie geven aan het stadscentrum van Turnhout. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels