Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van Oirschot neemt Domotherm over

Gerelateerde onderwerpen :

Van Oirschot, een toonaangevende groothandel in ventilatie- en verwarmingsmateriaal, neemt het handelsfonds en twee filialen over van sectorgenoot Domotherm. De overname is voor Van Oirschot een belangrijke stap in het uitrollen van zijn expansiestrategie. Met de bijkomende filialen in Wommelgem en Gosselies (Charleroi) kan de familiale groothandel zijn klanten extra servicepunten en een nog professionelere dienstverlening aanbieden.

Nationaal bereik

Domotherm realiseerde samen met fusiepartner Domotech een omzet van 20 miljoen '. Van Oirschot heeft een distributiecentrum in Herentals en zeven filialen verspreid over Vlaanderen. 'Het is onze ambitie om binnen de vijf jaar over een dicht nationaal netwerk van servicepunten te beschikken. Met zowel een grote beschikbaarheid van materiaal als een hoge reactiesnelheid willen we het verschil maken voor klanten. Vanuit het nieuwe filiaal in Wommelgem zullen we voortaan Quinn-radiatoren verdelen in heel België. Het filiaal in Gosselies wordt een belangrijke toegangspoort om onze activiteiten in Wallonië uit te rollen', zegt ceo Sven Machielsen van Van Oirschot.

Wallonië

Koen Vercammen, voormalig zaakvoerder van Domotherm, zal de filialen in Wommelgem en Gosselies blijven aansturen. Daarnaast ondersteunt hij de groeistrategie in Wallonië. 'Wij zijn verheugd dat we onze activiteiten kunnen voortzetten in een solide en sterk groeiend bedrijf als Van Oirschot. Onze klanten krijgen zo toegang tot een nog professionelere dienstverlening en kunnen op hun beurt voordeel halen uit de schaalgrootte die Van Oirschot biedt. Bovendien kunnen ze voortaan gebruikmaken van de webwinkel en mobiele apps van Van Oirschot, die erop gericht zijn de klanten-installateurs te ontzorgen', aldus Koen Vercammen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Demir sluit achterpoortje voor fraude met grondstofverklaringen

Demir sluit achterpoortje voor fraude met grondstofverklaringen

Aanvragers van grondstofverklaringen zullen vanaf 1 januari 2022 niet langer zelf analyseresultaten kunnen opladen in het webloket van de Vlaamse overheid. Vanaf dan kan dat enkel door erkende laboratoria gebeuren. Dat besliste de Vlaamse[…]

16/07/2021 | ActueelZuhal Demir
Oosterweelwerken krijgen groen licht

Oosterweelwerken krijgen groen licht

'Geen werken in vervuilde grond tot experten groen licht geven'

'Geen werken in vervuilde grond tot experten groen licht geven'

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Meer artikels