Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van Gansewinkel opent vestiging in Turnhout

Van Gansewinkel opent vestiging in Turnhout

Van Gansewinkel investeerde 6 miljoen ' in de bouw van een nieuwe vestiging aan de Veedijk in Turnhout. De site beslaat een oppervlakte van 2,5 ha waarop een grote sorteerhal, een aantal sorteerbunkers en een kantoorgebouw zijn gebouwd. De nieuwe locatie biedt werkgelegenheid aan een vijftigtal mensen. De nieuwe vestiging werd op woensdag 22 april door Kris Peeters, vice-premier en minister van Werk, Economie en Consumenten, geopend.

'De nieuwe vestiging ligt centraal in ons werkgebied, dicht bij grote klanten en belangrijke uitvalswegen zoals de E34 en E313. Met deze locatie verankeren we ons verder in de Kempen en kunnen we in deze regio nóg klantgerichter werken. We brengen alle inzamel- en sorteeractiviteiten op een efficiënte manier samen en hebben met deze locatie ook de ruimte voor verdere groei in volumes en activiteiten', aldus Raf Lambrix, regiodirecteur Van Gansewinkel Oost-België.

De opening maakt voor Van Gansewinkel deel uit van een breder, toekomstgericht investeringsprogramma. Zo werd eind 2013 een nieuwe locatie in Houthalen geopend, zullen op korte termijn voor het terugwinnen van nog meer grondstoffen nieuwe sorteerlijnen worden geïnstalleerd op de locatie in Châtelet en wordt de sorteerlijn in Puurs na de zomer uitgebreid met de nieuwste scheidingstechnologie. Daarnaast volgen investeringen in Nederland waar eind vorig jaar in Waalwijk de Coolrec PHB-fabriek werd geopend. Inmiddels is ook gestart met de totale ombouw van het productieproces bij glasrecycler Maltha in Heijningen. De modernisering van de vloot wordt voortgezet. Dit jaar komen er ruim zestig nieuwe trucks bij.

Van Gansewinkel is afvaldienstverlener, recycler en leverancier van hoogwaardige secundaire grondstoffen. Van het afval dat wordt ingezameld krijgt twee derde via recycling een tweede leven als grondstof. Van Gansewinkel realiseert een omzet van ruim 1 miljard '. Het bedrijf is marktleider in de Benelux en is ook actief in Duitsland, Frankrijk, Portugal, Tsjechië, Polen en Hongarije. De hoofdzetel bevindt zich in Eindhoven, de Belgische activiteiten worden geleid vanuit Puurs.

Vorige week raakte ook bekend dat Van Gansewinkel nieuwe aandeelhouders krijgt. De huidige controlerende aandeelhouders, de investeringsgroepen KKR en CVC, verliezen hun aandelen. Het bedrijf komt in handen van de schuldeisers. Wie dat precies zijn, is nog niet bekend. De private-equitygroepen kochten Van Gansewinkel in 2007 van oprichter Leo van Gansewinkel en voegden het samen met de eerder overgenomen afvalverbrander AVR. Door de economische crisis en de overcapaciteit op de Nederlandse afvalmarkt waren de resultaten niet zoals verwacht.

Het bedrijf ging de jongste jaren zwaar gebukt onder de hoge schuldfinanciering. Na de verkoop van AVR probeerden de aandeelhouders vorig jaar ook Van Gansewinkel te verkopen, maar zonder resultaat.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv, algemeen aannemer uit de omgeving van Leuven, is een familiaal bedrijf, gespecialiseerd in nieuwbouw en  renovatiewerken, erkend aannemer klasse 6 met meer dan 50 jaar ervaring. Werft aan ten gevolge expansie[…]

23/05/2022 |
Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën