Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van Der Spek, Arden Equipment en Doka winnen Matexpo Awards

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Van Der Spek, Arden Equipment en Doka winnen Matexpo Awards

Van Der Spek won zopas de Innovation Award van Matexpo met de  kunststof hijskabel van Liebherr voor torenkranen 370 EC-B12 Fibre, 278 EC-B12 Fibre, 240 EC-B10 Fibre. De Green Award ging op de materieelvakbeurs in Kortrijk naar Arden Equipment en de Safety Award naar Doka. 

 
De kunststof hijskabel van Liebherr vervangt de traditionele stalen hijskabel op een torenkraan. De Fibre-kabel is vijfmaal lichter dan een stalen hijskabel waardoor aanzienlijke voordelen ontstaan voor montage en gebruik. Zo kan de nuttige capaciteit op het giekuiteinde van de kraan tot 20% worden verhoogd. Bovendien wordt de levensduur van de hijskabel verviervoudigd en behoeft deze kabel geen onderhoud. De tweede plaats was ook al voor Van Der Spek, met de Dynapac CA1500 – CA6500 Seismic trilwals, terwijl Doka de derde stek veroverde met het DokaXact digitaal positioneringssysteem voor bekistingen. 

Green Award

Arden Equipment won de Green Award met het Arden Jet geïntegreerd hogedrukwatersproeisysteem op hydraulische rotsbrekers. De Arden Jet is het eerste in de fabriek geïntegreerde hogedrukwatersproeisysteem op een gereedschap dat is ontworpen om de stofemissies te verminderen. Stofreductie is een belangrijk probleem op bouwplaatsen, omdat het een milieurisico en een probleem voor de volksgezondheid vormt. Met de Arden Jet wordt het stof onmiddellijk opgevangen door de waternevel, ongeacht de rotatie en translatie van het gereedschap. 
 
De tweede plaats was voor Vandaele Machinery met de gasgenerator Himoinsa HGO-40 T5 LPG SP. ALV behaalde brons met Biofill biologisch hars voor het maken van hardschuim. 

Safety Award 

 
DOKA veroverde de Safety Award met de FreeFalcon mobiele valbeveiliging. Dit mobiele persoonlijke valbeveiligingssysteem verhoogt de veiligheid van de gebruiker zonder dat dit ten koste gaat van de mobiliteit, waardoor het risico op vallen van hoogte wordt geminimaliseerd. De mobiele ankermast is multifunctioneel inzetbaar, zowel voor bekistingswerkzaamheden als plaatsen van wapening, betonneren, alsook in combinatie met geprefabriceerde elementen (welfsels, predallen, …). 
 
De tweede plaats was voor Steelwrist met de volautomatische SQ-snelwissel met gepatenteerd veiligheidssysteem Front Pin Lock. Mercedes-Benz Trucks BeLux werd derde met de MirrorCam. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Demo Days pas in 2022

Demo Days pas in 2022

The Fair Experts, de organisator van de materieeldemonstratiebeurs Demo Days, heeft beslist om dat evenement af te gelasten. De volgende editie van Demo Days is voorzien op 3 en 4 september 2022. Het is één maand voor het evenement[…]

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Twin Trading vaart 
zijn eigen koers

Twin Trading vaart 
zijn eigen koers

Stalenrijplaten.be 
bewandelt nationale en 
internationale wegen

Stalenrijplaten.be 
bewandelt nationale en 
internationale wegen

Meer artikels