Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van Den Brouck–De Sutter kiest voor V8 van Scania

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Van Den Brouck–De Sutter kiest voor V8 van Scania

© Scania Belgium

Schrootbedrijf Van Den Brouck–De Sutter uit Ninove kocht zopas twee bakwagens en een trekker. De chauffeurs bepaalden mee de keuze en zo ging het bedrijf voor de Scania V8 met 580 pk.

Van Den Brouck–De Sutter is een familiebedrijf dat in 1958 werd opgericht en dat gespecialiseerd is in het transport van schroot. Met de acht vrachtwagens – waarvan zeven Scania’s – wordt elke dag 200 tot 300 ton metaal vervoerd naar de havens van Antwerpen en Gent. Het bedrijf haalt ook het schroot op bij bedrijven of particulieren.
 
Bij het bedrijf dat gevestigd is in Ninove en binnenkort verhuist naar het nieuwe bedrijventerrein Doorn-Noord, is niet alleen de klant maar ook de chauffeur koning. Hij mag kiezen met welke wagen hij wil rijden en toen enkele jaren geleden een chauffeur voor Scania koos, zijn de collega’s gauw gevolgd. Dit keer viel de keuze van twee chauffeurs op de S-slaapcabine, het topmodel van Scania met de volledig vlakke vloer. De derde chauffeur ging voor de R-slaapcabine omdat die een trede minder heeft en dat zijn werk met het vele in- en uitstappen makkelijker maakt. Alle drie gingen ze voor de V8 (16 l.) van 580 pk met een koppel van 3.000 Nm. Scania is naar eigen zeggen de enige Europese constructeur die nog een V8 heeft.

Budget

Zaakvoerders Hans De Sutter en Kris Van Den Brouck vinden het niet meer dan normaal dat hun chauffeurs mee mogen kiezen met welke wagen ze rijden. “Ze moeten er tenslotte de hele dag mee rijden. Maar ze moeten wel binnen het budget blijven. Je voelt de kwaliteit van die Scania’s al als je in de cabine stapt en de deur dicht trekt. Dat geluid alleen al”, zeggen De Sutter en Van Den Brouck.


 
Het bedrijf koopt de vrachtwagens bij Scania Ninove en houdt ze vijf tot zes jaar. “Ze hebben dan ongeveer 500.000 km gereden”, zegt Hans De Sutter. “We verkopen ze zelf. Het onderhoud laten we volledig doen door Scania volgens de flexibele onderhoudsintervallen waarbij de geconnecteerde truck zelf zegt wanneer de wagen binnen moet.”

Verbruik

Iedere maandag krijgt Hans ook de Fleet Management informatie van zijn vloot binnen met daarop alle rijgegevens en het verbruik. “Onze chauffeurs zijn bezig met zuinig rijden”, zegt hij. “Natuurlijk moeten we bij die cijfers vooral kijken naar het werk dat wordt gedaan. Het verbruik van de Scania 580 S 6x2 bakwagen kan je niet zomaar naast dat van de Scania 580 S 4x2 trekker zetten. Die wagens doen heel ander werk.”

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer bouwmachines verkocht in 2021

Meer bouwmachines verkocht in 2021

Vorig jaar verkochten de leden van Sigma, de beroepsvereniging van de invoerders en algemene vertegenwoordigers van materieel voor burgerlijke bouwkunde, bouw en goederenbehandeling, 5.678 bouwmachines. Dat is 22% beter dan de 4.630 van 2020 en[…]

04/04/2022 | GraafmachinesSigma
Van der Ende Groep haalt twee directieleden binnen van buiten de sector

Van der Ende Groep haalt twee directieleden binnen van buiten de sector

Miller Formless ESA levert zijn eerste glijbekistingsmachines met 3D/GPS

Miller Formless ESA levert zijn eerste glijbekistingsmachines met 3D/GPS

SMO verkocht al 500 FleXiever-zeefmachines

SMO verkocht al 500 FleXiever-zeefmachines

Meer artikels