Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van Den Briele lijft Daeninck & Deweerdt in

Van Den Briele, de hvac-specialist in de Democo Group, heeft Daeninck & Deweerdt overgenomen. De inlijving van de Brugse sanitair- en hvac-specialist betekent een geografische versterking voor Van Den Briele. Voor het personeel en de zakenrelaties van Daeninck & Deweerdt biedt de overname zekerheid voor de toekomst.

Daeninck & Deweerdt is al sinds 1945 een vaste waarde in Oost- en West-Vlaanderen. Het bedrijf installeert en onderhoudt installaties in openbare gebouwen, kantoren, hotels, winkels, bedrijfsgebouwen en zorginstellingen. Vorig jaar kwam de firma in moeilijk financieel vaarwater terecht en kreeg ze bescherming via de Wet op Continuïteit van Ondernemingen (wco).

'Met de instap van de Democo Group eindigde een onzekere periode voor de veertig medewerkers, de klanten en leveranciers van Daeninck & Deweerdt. We zullen alles in het werk stellen om het vertrouwen bij de bestaande relaties te herstellen en onze markt voort uit te bouwen,' motiveert Theo Helven, algemeen directeur van de afdeling technieken in Democo Group, de overname.

Het verwerven van het aandelenpakket van Daeninck & Deweerdt gebeurde in twee fases. Een eerste fase werd eind 2015 al afgerond. De tweede en definitieve stap is nu gezet, waardoor 100% van de aandelen van Daeninck & Deweerdt in handen van Van Den Briele zijn. De vroegere eigenaars, Jan en Paul Debreuck, blijven instaan voor de commerciële contacten en de technische benadering van de te verwerken dossiers. Tegen de zomer zal de vennootschapsvorm ook wijzigen van een bvba naar een nv. Voor 2016 wordt de omzet van Daeninck & Deweerdt geraamd op 11,5 miljoen '.

Geografische troef

De overname biedt een strategische win-win voor Democo Group. 'De activiteiten en doelgroepen lopen perfect gelijk met die van Van Den Briele. Voor sanitair en hvac bedienden we vandaag heel Vlaanderen en Wallonië vanuit Hasselt. Naast de project business betekent deze overname een belangrijke uitbreiding voor Demtec Services (onderhoud en depannages). Dat is zeker een meerwaarde voor het bestaande cliënteel. Met deze nieuwe vestiging in Brugge kunnen we het werkgebied geografisch beter verdelen en de regio Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen nog beter bedienen,' vertelt Theo Helven.

De afdeling Technieken binnen Democo Group telt vandaag zes bedrijven. Het gaat om AEW (elektrische installaties), Van Den Briele (hvac & sanitair), Demtec Services (onderhoud en kleine depannages aan installaties) AEW Security (beveiliging, camerabewaking en toegangscontrole), AEW Green (pv-installaties) en nu dus Daeninck & Deweerdt. De afdeling Technieken telt sinds de overname 270 medewerkers, van wie 65 bedienden. Vanuit Hasselt, Antwerpen, Merelbeke en Brugge bedienen ze België, het Groothertogdom Luxemburg en een deel van Nederland.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen