Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van den Berg en Agidens Infra Automation fuseren tot Besix Unitec

Gerelateerde onderwerpen :

,
Van den Berg en Agidens Infra Automation fuseren tot Besix Unitec

Van den Berg en Agidens Infra Automation bundelen de krachten en werken voortaan voort onder het gezamenlijke merk Besix Unitec. Beide bedrijven spelen vandaag al een hoofdrol in de automatisering van grote netwerkinfrastructuren. Het hoofdkantoor van Besix Unitec komt op de voormalige site van Van den Berg, centraal gelegen in het Antwerpse Schelle.
“We verbinden onze competenties die ongelooflijk complementair zijn en worden zo dé technologiepartner in de infrastructuurmarkt. Daarnaast dragen we ook nog eens dezelfde bedrijfswaarden uit. De fusie biedt daarom een meerwaarde voor alle betrokkenen, van de meer dan 500 medewerkers tot onze klanten en onze leveranciers”, zegt Annick Martin, gedelegeerd bestuurder van Besix Unitec.
Agidens Infra Automation is marktleider in engineering en automatiseringsprojecten in diverse sectoren. Hun elektromechanische expertise en diepgaand inzicht in technologische processen en maintenance & support sluiten naadloos aan bij de expertise van Van den Berg: de aanleg en het onderhoud van energie- en datanetwerkinfrastructuren. Vandaar ook de keuze voor de naam Besix Unitec: een unie van hightech technologieën en technieken binnen Besix Group.

“De technieken die Van den Berg bouwt op en rond infrastructuurwerken, vereisen steeds meer sturing en automatisering. Het is net in die markt waarin Agidens Infra Automation sterk staat. Na de overname door Van den Berg moest Agidens Infra Automation sowieso van naam veranderen. Dit is dan ook de ideale gelegenheid om de samengesmolten bedrijven te boetseren naar een leidende positie op de markt van datanetwerkinfrastructuur”, verklaart Jean Pôlet, voorzitter van de raad van bestuur.

De infrastructuurmarkten en hun bijhorende technieken evolueren steeds sneller en worden complexer. Denk maar aan de steeds toenemende eisen inzake tunnelveiligheid, het beheer van overstromingsgevaar of de uitrol van een Europees trein control systeem. De vraag naar integraliteit en de diversiteit van scenario’s groeit eindeloos. Met Besix Unitec versterken wij ons over de hele keten, van concept tot onderhoud”, aldus Ken Watzeels, general manager van Agidens Infra Automation.

Nieuwe kansen

Door de krachtenbundeling ontstaan er tal van mogelijke nieuwe marktcombinaties. “Die synergiën uitbouwen is onze eerste stap in het groeitraject. Op langere termijn wil Besix Unitec dé technologiepartner in de infrastructuurmarkt worden, zowel in onze thuismarkten België en Nederland alsook daarbuiten”; zegt Annick Martin.

Het hoofdkantoor van Besix Unitec wordt gevestigd in Schelle. “De nieuwe manier van hybride werken is door de pandemie en de aanhoudende mobiliteitsproblematiek flink ingeburgerd. We zetten in op digitalisering en bijgevolg kan je onze medewerkers ook vinden in onze satellietkantoren te Zwijndrecht, Bilzen, Brasschaat en in het Nederlandse Dordrecht. Coworking op een bereikbare locatie is in onze ogen belangrijker dan één hoofdkantoor”, besluit Annick Martin.

 Agidens Infra Automation (AIA) startte zijn activiteiten in de infrastructuurmarkt in 1987 als onderdeel van het toenmalige Egemin en groeide uit tot een sterke, betrouwbare en ervaren speler op de markt voor grote infrastructuurprojecten in vooral België en Nederland. Door de jaren heen werd AIA marktleider dankzij de combinatie van automatisering, elektromechanische expertise, onderhoud en sterke partnerships. AIA heeft ongeveer 150 mensen in dienst in zijn kantoren in Zwijndrecht, Brasschaat en Dordrecht (Nederland).
 
Van den Berg bestaat al sinds 1973 en heeft een uitgebreide expertise in energie- en datanetwerkinfrastructuren. Het dienstenaanbod omvat het leggen van ondergrondse en bovengrondse kabels en leidingen, horizontaal gestuurde boringen, installatie van hoogspanning en tractie, netwerken en gestructureerde bekabelingssystemen, glasvezelnetwerken, warmtenetten, seininstallaties en bewakingssystemen, huisaansluitingen, tunnel technische installaties en verkeerstechnieken. Van den Berg heeft circa 375 mensen in dienst en is gevestigd in Schelle.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels