Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Van den Berg (Besix) neemt Appermont Gebroeders over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Van den Berg (Besix) neemt Appermont Gebroeders over

Van l. naar r. bovenste rij: Jean Polet (Besix Group), Stephen Appermont en Annick Martin (Van den Berg), Luc Verstuyft (Van den Berg), René Marnef (Van den Berg) - Van l. naar r. onderste rij: Robin Appermont, de ouders Jan en Gaby Appermont en Kevin Appermont. (c) Van den Berg

De Besix Group heeft via haar Belgische dochteronderneming Van den Berg, de overname van Appermont Gebroeders uit Diepenbeek succesvol afgerond. Het bedrijf bouwt netwerkinfrastructuren en heeft zich de voorbije jaren vooral gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen aan het spoorwegnet.

 

Appermont Gebroeders, tot voor kort in handen van de familie Appermont, boekte in 2019 een omzet van ongeveer 4 miljoen € en telt ruim dertig medewerkers. Het bedrijf werkte al geruimte tijd intensief samen met Van den Berg.
 
"Van den Berg maakt sinds 2017 deel uit van de Besix Groep en is sindsdien sterk gegroeid. Dankzij de overname kunnen de activiteiten nog worden uitgebouwd en is het mogelijk de positie op de Belgische markt te versterken. De sterke groei in dataverkeer, investeringen in infrastructuur, waaronder het spoor en de verschillende uitbreidingsprojecten in de utiliteitssector, zorgen voor gunstige vooruitzichten”, zegt Rik Vandenberghe, CEO van Besix Group.
 
“Van den Berg, dat de jongste jaren sterk evolueerde naar een projectenorganisatie, ontpopt zich na deze overname nog meer als een toonaangevende speler in de kabel- en leidingbouw, met belangrijke toepassingen aan het spoorwegnet; evenal in de energie-, water- en telecomsectoren”, vult Jean Polet, general manager Besix Key Projects aan.
 
Appermont Gebroeders, vanaf nu een 100% dochter van Van den Berg, blijft vanuit Diepenbeek onafhankelijk opereren. De broers Stephen, Kevin en Robin Appermont zullen actief blijven in de onderneming en de komende jaren samen met Van den Berg de verdere groei van de groep helpen uitbouwen”, vertelt Annick Martin, managing director van Van den Berg.
 
Vader Jan Appermont richtte het bedrijf op in 1969 als tuincentrum. Daar kwam al snel tuinaanleg en onderhoud bij. Eén voor één kwamen de zonen in het bedrijf en werd in 1995 de vennootschap Gebroeders Appermont bvba opgericht. Inmiddels was ook de stap gezet naar bouw- en verbouwingswerken. In 1999 volgde een nieuwe uitbreiding van de activiteiten en richtte de onderneming zich ook op infrastructuurwerken. De klanten van Appermont Gebroeders zijn zowel overheidsbedrijven als particulieren.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.    […]

Patrick Cloet overleden

Patrick Cloet overleden

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Meer artikels