Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Utility2Build houdt preview in Kortrijk Xpo

Gerelateerde onderwerpen :

Utility2Build houdt preview in Kortrijk Xpo

Belangstellenden konden op vrijdag 18 september in Kortrijk Xpo al kennismaken met het beursconcept in miniformaat van Utility2Build tijdens de preview van dit nieuwe vakevent voor de utiliteits- en projectbouw. De beurs zelf, een initiatief van de organisatoren van Architect@Work, vindt volgende lente op dezelfde locatie plaats.

'Sinds de lancering zijn al een veertigtal exposanten ingeschreven, meer dan verwacht. We mikken op 150 modules voor exposanten: fabrikanten en exclusieve invoerders van bouwproducten in buitenafwerking en ruwbouw, binnenafwerking en technieken; ingenieurs- en studiebureaus; en aannemers in de klassen 5 tot en met 8. Het scala van uitgenodigde bouwsubsectoren is erg breed, van dakbedekking en vloerbekleding over verlichting tot luchtkoeling', verklaart exhibition manager van U2B Peter Vanbrackel.

Bezoekers van de preview konden de uniforme stands met zwarte doeken en de blokken waarin de compacte standmodules staan bekijken. Alle stands zijn 3,6 m lang, 1 m breed en 3 m hoog zodat niemand uit de band kan springen met een state of the art standontwerp. 'De reacties zijn alvast positief. De bezoekers zijn onder de indruk van de kwaliteit van het opzet, waarbij we ook veel aandacht besteden aan sfeer en beleving', signaleert Peter Vanbrackel.

Als dit concept aanslaat, wil hij het om de twee jaar organiseren. 'We zetten immers ook in op nieuwigheden en voor een jaarlijkse beurs is deze branche niet vernieuwend genoeg. De standhouders komen uit het hele land; onze reclamecampagne loopt op nationaal niveau', meldt de exhibition manager.

Gat in de markt

Utility2Build vroeg zich af waar bouwheren van grote bouwprojecten in de utiliteits- en projectbouw vandaag terechtkunnen om hun toekomstige bouwpartners te ontmoeten en nieuwe materialen en technieken te ontdekken. Uit marktonderzoek bij bouwheren, bouwpartners, productleveranciers en leveranciers van technieken

bleek dat sectoriële beurzen vaak geen antwoord bieden op noden van bouwheren; het bouwaanbod is te beperkt en er is slechts een klein deel van het bouwaanbod. Algemene bouwbeurzen hebben dan weer vooral een particuliere inslag. U2B wil daarom dit gat in de markt opvullen.

De baseline van U2B, 'Utility building tomorrow' legt de link met morgen ('tomorrow') met al zijn nieuwigheden. De beurs richt zich naar bouwheren van utiliteits- en projectbouw (openbare projectbouw, pps-samenwerkingsprojecten, privé-projectbouw), de algemene, technische en facilitaire directie en zes kernsectoren: education (scholen, universiteiten en studentencomplexen), government (stadhuizen, brandweerkazernes, sportcentra, parkings, sociale huisvestingsmaatschappijen, ' (lokaal, provinciaal en gewestelijk, federaal)), offices (kantoorgebouwen), healthcare (ziekenzorg (ziekenhuizen, hospitalen) en ouderenzorg (rvt; serviceflats)), hospitality (hotel- en congresaccommodatie, expogebouwen, restaurant(keten)s) en entertainment (pretparken, bioscopen, evenementencentra) en de retailsector (shoppingcenters, toonzalen en winkel(keten)s). Tot de aandachtssectoren behoren ook bedrijvencentra en vakantieoorden.

Workshops en seminars

U2B pakt tevens uit met lounges en free catering, workshops en seminars op maat van de bezoeker met gevallenstudies en ervaringsuitwisseling, afterwork tot 20 uur en een all-in formule.

Utility2Build is gepland op woensdag 23 en donderdag 24 maart 2016 van 13 tot 20 uur in hal 4 van Kortrijk Xpo op 7.751 m². De toegang is gratis voor vakbezoekers. Exposanten krijgen een uniforme conceptstand (module, tapijt, belettering), één full colour inlassing in de beurscatalogus, gratis uitnodigingskaarten, drie exposantenbadges en twee parkeerabonnementen, gratis catering voor exposanten en bezoekers, verlichting, een stopcontact, wifi, schoonmaak en een verzekering.

De wervingscampagne loopt via vakbladen, direct postmailing op naam, een telefonische uitnodiging tot een bezoek (one-on-one), de website en social mediakanalen en uitnodigingskaarten via de exposanten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vastgoedsector verzet alle netwerkevenementen naar 2021

Vastgoedsector verzet alle netwerkevenementen naar 2021

Alle belangrijke netwerkmomenten voor de Belgische vastgoedsector zijn uitgesteld tot volgend jaar. Realty in Knokke, We Are Realty in Brussel, Real.Gent en Mipim in Cannes kregen vanwege de viruscrisis allen een nieuwe datum in 2021. De[…]

10/04/2020 | ImmoEvenementen
Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

UPDATE: Nieuwe data bouwgerelateerde beurzen en evenementen

UPDATE: Nieuwe data bouwgerelateerde beurzen en evenementen

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels