Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Urbain maakt Kortrijks kerkenplan

Gerelateerde onderwerpen :

Architectencollectief Urbain uit Gent moet tegen de zomer van dit jaar het Kortrijkse kerkenplan maken. Urbain wordt geleid door de drie jonge architecten David Niville, Dieter Delbaere en David Claus. Ze hebben o.m. ervaring met het opstellen van het masterplan van het publieke patrimonium van de stad Poperinge, de deelplannen voor de Brugse binnenstad, het masterplan Bissegem (Kortrijk) en de uitbreiding van ontmoetingscentrum De Neerbeek (Bissegem).

25 kerken

In juli 2014 besliste Kortrijk om een kerkenplan te laten opstellen voor de herbestemming van de niet minder dan 25 Kortrijkse kerken. Er werd een opdracht uitgeschreven waarbij in een eerste fase het Kortrijkse kerkenpatrimonium moet onderzocht worden op basis van acht parameters. In tweede instantie kunnen dan conclusies getrokken worden over welke kerken behouden worden, een neven- of herbestemming krijgen of gesloopt worden en plaats maken voor een nieuwe ontwikkeling.

Tien kandidaten

Van de tien studiebureaus die zich kandidaat stelden, werden er zes geselecteerd op basis van hun referenties en ervaring. Aan de hand van een aantal selectiecriteria zoals het plan van aanpak, de benutting van het budget en de timing kwam architectencollectief Urbain als beste uit de bus.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

De stad Dendermonde schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van het ruimtelijk masterplan ‘Vestinggordel Dendermonde’, inclusief een participatieluik. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester. Het plangebied[…]

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Negentiende Oproep WinVorm

Negentiende Oproep WinVorm

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Meer artikels