Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Universele pir-isolatie voor platte daken met lambda 26

Universele pir-isolatie voor platte daken met lambda 26

Recticel Insulation heeft met Eurothane Bi-4 pir-isolatie voor platte daken de opvolger klaar van de Eurothane Bi-3. De nieuwkomer heeft een verbeterde isolatiewaarde ('d = 0,026 W/mK). Nieuw is ook de bekleding met een zandvrij gebitumineerd glasvlies.

Zoals Eurothane Bi-3 is ook Eurothane Bi-4 minder kritisch bij de verwerking bij regen. Deze Recticel-isolatie wordt dan ook al ruim 40 jaar gebruikt en blijft de standaard voor het isoleren van platte daken in België, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Eurothane Bi-4 isolatie is universeel inzetbaar voor platte daken met de meeste kunststof- of bitumineuze dichtingslagen.

Heel licht

Eurothane Bi-4-isolatie bestaat uit pir-schuim met een verbeterde, hoge isolatiewaarde: lambda 26. Hierdoor kan je met dunnere isolatieplaten al snel voldoen aan de huidige isolatie-eisen. In vele gevallen vermijd je zo aanpassingen aan de dakrand in geval van renovatie.

Bi-4-isolatie is ook heel licht. Het dak moet dus amper extra gewicht dragen. De isolatieplaten hebben bovendien een heel goede drukvastheid. Zowel voor renovatie als voor nieuwbouw is Eurothane Bi-4 platdakisolatie een ideale oplossing.

Geen bestrooiing

Nieuw is ook de bekleding van gebitumineerd glasvlies met nagenoeg geen bestrooiing, wat een betere hechting biedt met de dakbedekking. Bovendien moet de dakdekker daardoor geen bestrooiing meer afborstelen, wat de plaatsing nog vergemakkelijkt.

Ten slotte is nu ook een sponning mogelijk aan de vier zijden. Die vormen een handige extra troef bij het plaatsen van de isolatie.

Ingebouwde helling

De variant Eurothane Bi-4A is een platdakisolatie met een ingebouwde helling, voor een perfecte afvoer van hemelwater. Deze plaat is identiek aan Eurothane Bi-4: ze bestaat uit pir-schuim met lambda 26 en heeft een bekleding met weinig bestrooiing. Deze isolatieplaten hebben echter een ingebouwde (lichte) helling. Het systeem zorgt zo voor een vlotte afvoer van regenwater. Zo spaar je een hellingschape uit en voeg je weinig extra gewicht toe aan je dak. Ook moet je zo geen rekening houden met een drogingstijd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Het Brugse Minnewaterpark vormt voor heel wat bezoekers de toegangspoort tot de stad. “Het park is er om te genieten:  het hele jaar door en in het bijzonder tijdens de twee festivals waar de Bruggeling elk jaar naar uitkijkt. Een[…]

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken