Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

ultieme puurheid, power en punch

ultieme puurheid, power en punch

Latero, de nieuwe reeks gevelstenen van Wienerberger, bundelt de krachten van de natuur om een gevel een nog sterkere uitstraling te geven. De Latero is gemaakt met de inzet van de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. Het resultaat is een keramische steen met een brede variatie aan kleurnuances en een oneffen oppervlak dat de gevel meer diepte en dynamiek geeft.

De Latero verenigt de vier oerelementen tot een gevelsteen die puurheid tot in de puntjes uitstraalt. Aarde is de basis voor de zuiverste klei. Voor die wordt gebakken in het vuur ondergaat de klei twee behandelingen waaraan water en lucht te pas komen. Dankzij water, toegepast bij de Wasserstrich-techniek, krijgt de steen de oneffen textuur die een levendig gevelbeeld oplevert. Lucht zorgt dan weer voor de verneveling van de engobes, met de subtiele kleurnuances als resultaat.

Engobe

De kers op de taart in dit verhaal over puurheid zijn de engobes. Via deze eeuwenoude techniek wordt een extra deklaag meegebakken op de steen. Die vormt niet alleen een duurzame beschermlaag, maar accentueert ook de wisselende kleuren. Glanzend als satijn of mat: met een engobe zet je de zuiverheid van een Latero-gevel extra in de verf.

Natuurlijke schoonheid

De Latero is verkrijgbaar in Waalformaat (zowat 215 bij 102 bij 50 mm) en bestaat in zeven verschillende tinten, gaande van zacht tot sterk genuanceerd: Fire, Sepia, Oriente, Menta, Mogano, Avorio en Rosso. Dankzij zijn unieke uiterlijk, de rijke keuze aan kleuren en de vertrouwde kwaliteit komt deze nieuwe Terca-gevelsteen tegemoet aan de hoogste verwachtingen inzake architectuur en kleur. Want welke ook de omstandigheden of toepassingen zijn, de Latero-gevelsteen toont zich altijd van zijn 'buon latero', zijn mooiste zijde.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb heeft in Genk zopas de eerste symbolische steen gelegd van een fabriek met bijhorend laboratorium. Dat had al veel eerder moeten gebeuren, want de bouw is al flink gevorderd. Het plechtige moment werd echter uitgesteld wegens de[…]

30/09/2020 | HoutRecyclage
Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"