Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ulow-E2: radiator op ultra lage temperatuur

Gerelateerde onderwerpen :

,
Ulow-E2: radiator op ultra lage temperatuur

De gloednieuwe Ulow-E2 radiator van Radson, met zowel stralingswarmte als convectie (door middel van geïntegreerde ventilatoren) biedt ook bij de allerlaagste temperatuurregimes het gewenste warmtecomfort. Dit fraaie staaltje hedendaagse technologie werd specifiek ontwikkeld met het oog op verwarmen met hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp. Het resultaat is een unieke radiator, buiten categorie en zonder voorgaande op de Beneluxmarkt. De handige bediening via een aanraakscherm maakt het geheel af en resulteert in een ultiem gevoel van comfort.

Wie met hernieuwbare energie wil verwarmen, bijvoorbeeld via een warmtepomp, kiest per definitie voor verwarmen op zeer lage temperatuur (bijvoorbeeld 35-30° C). Vloerverwarming werd daarbij de evidente keuze, want met traditionele radiatoren haalde men in dit regime onvoldoende rendement.

Radson zorgt met de Ulow-E2 voor een ommekeer. Het is een ultralage temperatuur radiator, die op 35-30° wél voldoende warmtecomfort garandeert, en dus ook garant staat voor een uitstekend rendement of cop (coëfficiënt of performance) van de warmtepomp. Daarbovenop zorgt het ‘summer breeze’-effect ervoor dat ook frisse lucht kan circuleren. De Ulow-E2 kan dus ook in de zomer van pas komen en voor duurzame verkoeling zorgen.

Wie bouwplannen heeft, vindt in de Ulow-E2 een ideaal en energie-efficiënt verwarmingsproduct. Je kan werken met één temperatuurregime waarin zowel de vloerverwarming als de radiatoren worden gecombineerd. Zo kan de gebruiker genieten van de flexibiliteit en de reactiesnelheid van een radiator, én van alle voordelen van vloerverwarming. Bovendien betekent dit voor de installateur meer installatiegemak en voor de gebruiker een lagere investering in de hydraulische installatie.

Ook bij energierenovaties kan de Ulow-E2 uitpakken met een stevige troefkaart. Verbouwers die hun ketel wilden vervangen door een warmtepomp werden vaak geremd door de aanwezige radiatoren op hoge temperatuur. Deze vereisten immers een extra ketel of splitunit om het verschil in temperatuurregimes op te vangen. Wie de bestaande radiatoren vervangt door de nieuwe Ulow-E2-radiatoren kan deze stap overslaan en zonder meer voor de warmtepomp kiezen. Een ander voordeel is dat de nieuwe radiator dankzij zijn tijdloos en modern design in menig hedendaags interieur past.

Verschillende zones

Een woning kan men niet zien als één zone met overal dezelfde verwarmingsbehoefte. Integendeel, de vraag naar warmte is afhankelijk van zowel de ruimte als de gebruiker zelf. Radson adviseert daarom om na te denken over totaaloplossingen wat betreft binnenshuisverwarming.

Zo is vloerverwarming in combinatie met hernieuwbare energie vaak een efficiënte en comfortabele oplossing, maar daarom niet in elke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, waar geen constante verwarming nodig is. Maar voor een student die er graag wil studeren is het natuurlijk wel handig om de ruimte naar wens te kunnen verwarmen. Een radiator is dan vaak meer geschikt. 

De Ulow-E2 is een radiator die perfect autonoom in de ruimte functioneert. Drie handige settings (Standby, Comfort en Boost) verhogen het gebruiksgemak. Efficiëntie is het sleutelwoord: wanneer de temperatuurvraag hoog is, schakelen de ventilatoren in, en wanneer de gevraagde temperatuur stilaan bereikt wordt, gaat hij automatisch verminderen. Daarbovenop kan optioneel gekozen worden voor een ruimtethermostaat.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

De Europese Commissie heeft enkele weken geleden een pakket wetsvoorstellen gepresenteerd die het mogelijk moeten maken om tegen 2050 klimaatneutraliteit in de EU te bereiken. De voorstellen gaan voornamelijk over energie, transport, industrie[…]

Gratis online-opleidingen van BWT

Gratis online-opleidingen van BWT

Vlaams parlement wil betere binnenlucht door ventilatie

Vlaams parlement wil betere binnenlucht door ventilatie

Verplichte registratie voor ventilatie-zuiveringssystemen

Verplichte registratie voor ventilatie-zuiveringssystemen

Meer artikels