Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Uitbreiding netwerk Telenet geeft stevige impuls aan tewerkstelling

Telecommunicatiebedrijf Telenet schakelt acht aannemers in voor het grootschalige investeringsproject De Grote Netwerf. Honderden technici zullen meewerken aan de uitbreiding van het kabelnetwerk en ingezet worden voor de controle van de binnenhuisinstallatie van de klanten. Verscheidene bedrijven zijn op korte termijn op zoek naar tientallen bijkomende medewerkers. Het Telenet-project vergt een investering van 500 miljoen '. Wanneer het project op volle capaciteit draait, zullen elke dag 24 ploegen van tien personen in heel Vlaanderen werken aan het Giga-netwerk van Telenet. Vlaams minister-president Geert Bourgeois juicht de innovatieve investeringen van het bedrijf uit Mechelen in de lokale economie toe.

Telenet stelde vorig jaar het ambitieuze investeringsproject De Grote Netwerf voor. Het bedrijf wil de internetsnelweg verbreden van 600 MHz naar 1 GHz. Daardoor zal het steeds toenemende internetverkeer vlot kunnen blijven doorstromen en zullen in de toekomst meer, snellere en betere digitale toepassingen mogelijk zijn. Om dit te realiseren, worden overal in Vlaanderen alle 150.000 versterkers en 1,8 miljoen andere componenten in het vaste netwerk vervangen of aangepast.

Naast de uitbreiding van het netwerk in de straat, investeert het Mechelse bedrijf ook in het netwerk bij de klant thuis. Telenet legt tienduizenden huisbezoeken af om de binnenhuisinstallatie van de klanten te controleren. De technici bekijken alle aansluitingen en meten het wifi-bereik. Ze hoeven hiervoor geen huizen of bedrijven binnen te gaan en er worden geen wegen of voetpaden opgebroken. Er wordt enkel gewerkt aan bepaalde elementen van het netwerk die het digitale signaal doorsturen of versterken.

'Telenet investeert in de digitale toekomst van Vlaanderen. Die is een mooi voorbeeld van de brug die we willen slaan tussen innovatie, werk en economie. Telenet is een belangrijke partner in het realiseren van onze ambities om onze deelstaat klaar te maken voor een Europese leidersplaats. Vlaanderen moet de kaart trekken van innovatie en onze maakindustrie sturen in de richting van de digitale, slimme fabrieken', zegt minister-president Geert Bourgeois.

'Het fundament van De Grote Netwerf wordt gelegd door de technici die elke dag aan het netwerk bouwen, in de straat of bij de klant thuis. Zij zorgen ervoor dat ons volledige netwerk binnen vijf jaar klaar zal zijn voor de toekomst. Daardoor zullen al onze klanten kunnen genieten van een supersnel internet en nieuwe digitale toepassingen', verklaart John Porter, afgevaardigd bestuurder van Telenet.

Na een aanbesteding werden een aantal aannemers geselecteerd als structurele partners van De Grote Netwerf. Het gaat om Welec uit Westerlo, Van den Berg uit Schelle, Verstraete uit Jabbeke, Cas-Vos uit Sint-Niklaas, Groep TSB (Technical Services Belgium) uit Paal-Beringen, APK Group uit Overpelt, VolkerWessels Telecom uit Boom en Logi-technic uit Jabbeke. Verscheidene bedrijven zijn op korte termijn op zoek naar tientallen bijkomende, enthousiaste medewerkers in Vlaanderen. Die krijgen allemaal een interne opleiding en worden dan samen met meer ervaren technici ingezet voor het project. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

De stad Antwerpen keurde het definitieve ontwerp goed voor de eerste fase van de publieke ruimte van de Slachthuiswijk. Autoluwe speel-, sport- en ontmoetingsruimtes zullen de nieuwe en bestaande delen van de wijk aan Antwerpen-Dam[…]

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse