Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Uitbreiden en optoppen met hout

Het thema van de 17de editie van Bois & Habitat in Namen is renovatie. Na verloop van tijd en door een veranderde levenswijze of gezinssamenstelling beantwoordt een woning niet meer aan de behoeftes van zijn bewoners. De woning moet uitgebreid, heringedeeld, comfortabeler gemaakt worden. Hoe dit kan met het materiaal hout wordt getoond op Bois & Habitat 2015.

Op de eerste beursdag, vrijdag 20 maart, tevens vakdag, organiseert het Platforme Construction Bois van de Confédération Construction Wallonne een infosessie over het thema uitbreidingsbouw in hout, maar dan specifiek in grotere projecten, in samenwerking met Ligne Bois en het Wtcb. Onderwerpen die aan bod komen zijn de geïntegreerde aanpak van akoestische isolatie in houtskeletbouw, nieuwe oplossingen om appartementsgebouwen in hout brandveilig te maken en het belang van aansluitingen en detaillering. Als praktijkvoorbeeld wordt de uitbreiding van een hotelgebouw besproken. Inschrijven voor deze avond kan via de website www.lignebois.be

Als gevestigd platform voor de houtsector zet Bois & Habitat zijn samenwerking met de opleidingscentra en de technische scholen voort. Zij spelen een actieve rol in de animatie van de beurs. Zeer belangrijk daarnaast is de collectief met de verschillende beroepsverenigingen van de houtsector opgezette ruimte 'Info Bois' waar de bezoeker om neutraal advies terecht kan voor al zijn houtvragen.

De beurs wordt gehouden van 20 tot 23 maart in Namur Expo. De eerste beursdag is er een nocturne tot 21u, de volgende dagen is de beurs toegankelijk van 10 u tot 19 u.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven introduceert nieuw protocol voor verkeersveilige bouwwerven

Leuven introduceert nieuw protocol voor verkeersveilige bouwwerven

De stad Leuven wil de hinder voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers bij bouwwerven beperken en werfomgevingen verkeersveiliger maken. Hiervoor werd een nieuw protocol uitgewerkt dat voortaan zal deel uitmaken van de vergunning voor de[…]

23/10/2021 | VeiligheidLeuven
Houben 'komt van de grond'

Houben 'komt van de grond'

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Heylen vastgoed organiseerde een bootcamp voor nieuw personeel

Heylen vastgoed organiseerde een bootcamp voor nieuw personeel