Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Uitbreiden en optoppen met hout

Het thema van de 17de editie van Bois & Habitat in Namen is renovatie. Na verloop van tijd en door een veranderde levenswijze of gezinssamenstelling beantwoordt een woning niet meer aan de behoeftes van zijn bewoners. De woning moet uitgebreid, heringedeeld, comfortabeler gemaakt worden. Hoe dit kan met het materiaal hout wordt getoond op Bois & Habitat 2015.

Op de eerste beursdag, vrijdag 20 maart, tevens vakdag, organiseert het Platforme Construction Bois van de Confédération Construction Wallonne een infosessie over het thema uitbreidingsbouw in hout, maar dan specifiek in grotere projecten, in samenwerking met Ligne Bois en het Wtcb. Onderwerpen die aan bod komen zijn de geïntegreerde aanpak van akoestische isolatie in houtskeletbouw, nieuwe oplossingen om appartementsgebouwen in hout brandveilig te maken en het belang van aansluitingen en detaillering. Als praktijkvoorbeeld wordt de uitbreiding van een hotelgebouw besproken. Inschrijven voor deze avond kan via de website www.lignebois.be

Als gevestigd platform voor de houtsector zet Bois & Habitat zijn samenwerking met de opleidingscentra en de technische scholen voort. Zij spelen een actieve rol in de animatie van de beurs. Zeer belangrijk daarnaast is de collectief met de verschillende beroepsverenigingen van de houtsector opgezette ruimte 'Info Bois' waar de bezoeker om neutraal advies terecht kan voor al zijn houtvragen.

De beurs wordt gehouden van 20 tot 23 maart in Namur Expo. De eerste beursdag is er een nocturne tot 21u, de volgende dagen is de beurs toegankelijk van 10 u tot 19 u.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb heeft in Genk zopas de eerste symbolische steen gelegd van een fabriek met bijhorend laboratorium. Dat had al veel eerder moeten gebeuren, want de bouw is al flink gevorderd. Het plechtige moment werd echter uitgesteld wegens de[…]

30/09/2020 | HoutRecyclage
Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"