Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Uitbreiden en optoppen met hout

Het thema van de 17de editie van Bois & Habitat in Namen is renovatie. Na verloop van tijd en door een veranderde levenswijze of gezinssamenstelling beantwoordt een woning niet meer aan de behoeftes van zijn bewoners. De woning moet uitgebreid, heringedeeld, comfortabeler gemaakt worden. Hoe dit kan met het materiaal hout wordt getoond op Bois & Habitat 2015.

Op de eerste beursdag, vrijdag 20 maart, tevens vakdag, organiseert het Platforme Construction Bois van de Confédération Construction Wallonne een infosessie over het thema uitbreidingsbouw in hout, maar dan specifiek in grotere projecten, in samenwerking met Ligne Bois en het Wtcb. Onderwerpen die aan bod komen zijn de geïntegreerde aanpak van akoestische isolatie in houtskeletbouw, nieuwe oplossingen om appartementsgebouwen in hout brandveilig te maken en het belang van aansluitingen en detaillering. Als praktijkvoorbeeld wordt de uitbreiding van een hotelgebouw besproken. Inschrijven voor deze avond kan via de website www.lignebois.be

Als gevestigd platform voor de houtsector zet Bois & Habitat zijn samenwerking met de opleidingscentra en de technische scholen voort. Zij spelen een actieve rol in de animatie van de beurs. Zeer belangrijk daarnaast is de collectief met de verschillende beroepsverenigingen van de houtsector opgezette ruimte 'Info Bois' waar de bezoeker om neutraal advies terecht kan voor al zijn houtvragen.

De beurs wordt gehouden van 20 tot 23 maart in Namur Expo. De eerste beursdag is er een nocturne tot 21u, de volgende dagen is de beurs toegankelijk van 10 u tot 19 u.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Toerisme Vlaanderen lanceert in augustus 2023 de evenementenreeks Stories Unfold, die vanaf dan om de twee jaar en op vijf verschillende locaties (inter)nationale (media)aandacht wil genereren voor de Vlaamse kastelen en tuinen. Voor de eerste[…]

12/08/2022 | Ontwerp
Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af