Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Uitbater gezocht voor overslagcentrum in Sint-Pieters-Leeuw

Gerelateerde onderwerpen :

,
Uitbater gezocht voor overslagcentrum in Sint-Pieters-Leeuw

Beeld: De Vlaamse Waterweg

De Vlaamse Waterweg nv zoekt een kandidaat-uitbater voor een regionaal overslagcentrum langs de linkeroever van het Zeekanaal Brussel-Schelde in Sint-Pieters-Leeuw.
Het terrein met een kade heeft een totale oppervlakte van 22.502 m² en wordt via een vermarktingsprocedure ter beschikking gesteld. Kandidaturen moeten uiterlijk op 28 februari ingediend zijn.
 
Het terrein bestaat uit een zone van 20.244 m² die in concessie wordt gegeven en een zone ‘jaagpad en aanpalend wateroppervlak’ van 2.258 m² die het voorwerp uitmaakt van een domeinvergunning. Beide zones samen vormen het aangeduide groene gedeelte op het plan.
D
e kandidaat-uitbater van het regionaal overslagcentrum dient de overslag over het water te organiseren voor andere bedrijven. Hiervoor beschikt de toekomstige uitbater over een kade met een lengte van 175,43 m. Het terrein en de kade zijn ook goed ontsloten via de aanpalende nieuw aangelegde verbindingsweg naar de nabijgelegen E19.
 
“Het terrein is uitstekend gelegen om als overslagcentrum te fungeren voor verschillende types van goederen waaronder palletten. We verwachten van de toekomstige kandidaat dat hij de kade aan marktconforme voorwaarden ook ter beschikking stelt aan andere bedrijven in de regio”, stelt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv.
 
“Vlaanderen wil tegen 2030 het aandeel van de binnenvaart in de logistieke keten verhogen tot 20%. We willen bedrijven overtuigen van de voordelen van de binnenvaart. Met de vermarkting van dit terrein met het oog op de uitbouw van een regionaal overslagcentrum faciliteren we het transport over water voor bedrijven die duurzaam vervoer willen integreren in hun logistieke keten”, aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.
 
Het volledige marktraadplegingsdossier en de bijhorende documenten vind je terug op de webpagina van De Vlaamse Waterweg nv.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

70 miljoen euro voor modernisering cargozone Brussels Airport

70 miljoen euro voor modernisering cargozone Brussels Airport

De cargozone op Brussels Airport heeft de voorbije jaren heel wat nieuwe ontwikkelingen gekend. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar opslag- en afhandelingsmagazijnen, en gezien de nood aan modernisering van verschillende gebouwen,[…]

WDP en Gosselin Group investeren in Genk-Zuid

WDP en Gosselin Group investeren in Genk-Zuid

Droogte zorgt voor economische problemen

Droogte zorgt voor economische problemen

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

DEME haalt groot baggercontract binnen in Polen

Meer artikels