Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Twin Trading bouwt eigen zeefmachines

Twin Trading bouwt eigen zeefmachines

(c) Twin Trading

Twin Trading verkoopt shredders, brekers, zeefmachines en transportbanden van verschillende topmerken. Daar werd zopas het eigen merk Greensizer nog aan toegevoegd. De eerste volledige Greensizer-installatie werd verkocht aan Ghent Aggregates die deze in België gebouwde zeefmachine inzet voor het afzeven van aggregaten naar drie fracties.

 

Twin Trading BV is een vrij jong bedrijf uit Adegem (Maldegem). De kernwoorden voor het bedrijf zijn voor zaakvoerder Bart Hebbrecht korte communicatielijnen, snelle manier van handelen, analyse van de klantbehoeften en een goede beschikbaarheid. Bart Hebbrecht deed in het verleden ervaring op in de verkoop van zeefmachines, brekers, chippers, … maar vond dat de tijd rijp was om een eigen zeefmachine  te ontwikkelen. Na een ontwikkelingsperiode van tekenen, corrigeren, hertekenen, herberekenen, werd de Greensizer RS30 het eerste resultaat. De Greensizer RS30-zeefbox heeft een zeefdeklengte van 2,82 m en een zeefdekbreedte van 1,2m. De installatie is enkel verkrijgbaar als dubbeldeks zeefbox. De installatie is compleet met op- en afvoerbanden en een stortbunker van 4 m³.
 
Standaard is de aandrijving elektrisch, maar uiteraard kan de machine uitgerust worden met een dieselmotor volgens de geldende uitstootnormen. Tevens werd de machine standaard uitgerust met twee zware onbalansmotoren en voorzien van OWC-veerelementen. De zeefmachine werd zo gebouwd dat men de zeefnetten met een snelwisselsysteem kan vervangen. Alles aan de machine is in heavy duty-versie. Terwijl vele constructeurs kiezen voor lichter constructiestaal kiest Bart Hebbrecht resoluut voor een zwaardere uitvoering voor een ‘long-lasting’ zeefmachine die zijn gelijke niet kent.
 
Deze eerste versie is een statische versie. Een versie op containerchassis zal binnenkort beschikbaar zijn, net als een semi-mobiele versie en een versie op rupsen. Onder het merk Greensizer wordt dit jaar ook nog een trommelzeef in de markt gezet. De eerste trommelzeef wordt een statische machine, nadien gevolgd door een mobiele versie. Bart Hebbrecht heeft al een stand gereserveerd op Matexpo om deze machines begin september aan de bouwwereld te tonen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Jan De Nul pakt uit met duurzame strandsuppletie

Jan De Nul pakt uit met duurzame strandsuppletie

Jan De Nul Group mag zich de eerste baggeraar noemen die 100% duurzame strandsuppleties uitvoert. Bovendien voor de Belgische kust. Vanaf 1 februari zal Jan De Nul in opdracht van de Vlaamse Overheid, agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust[…]

Fuelie ontzorgt materieelverhuurders en -huurders en aannemers met grote machines

Fuelie ontzorgt materieelverhuurders en -huurders en aannemers met grote machines

Delvano verdeelt compacte nivelleringsmachines van SharpGrade

Delvano verdeelt compacte nivelleringsmachines van SharpGrade

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Meer artikels