Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Twin Trading bouwt eigen zeefmachines

Twin Trading bouwt eigen zeefmachines

(c) Twin Trading

Twin Trading verkoopt shredders, brekers, zeefmachines en transportbanden van verschillende topmerken. Daar werd zopas het eigen merk Greensizer nog aan toegevoegd. De eerste volledige Greensizer-installatie werd verkocht aan Ghent Aggregates die deze in België gebouwde zeefmachine inzet voor het afzeven van aggregaten naar drie fracties.

 

Twin Trading BV is een vrij jong bedrijf uit Adegem (Maldegem). De kernwoorden voor het bedrijf zijn voor zaakvoerder Bart Hebbrecht korte communicatielijnen, snelle manier van handelen, analyse van de klantbehoeften en een goede beschikbaarheid. Bart Hebbrecht deed in het verleden ervaring op in de verkoop van zeefmachines, brekers, chippers, … maar vond dat de tijd rijp was om een eigen zeefmachine  te ontwikkelen. Na een ontwikkelingsperiode van tekenen, corrigeren, hertekenen, herberekenen, werd de Greensizer RS30 het eerste resultaat. De Greensizer RS30-zeefbox heeft een zeefdeklengte van 2,82 m en een zeefdekbreedte van 1,2m. De installatie is enkel verkrijgbaar als dubbeldeks zeefbox. De installatie is compleet met op- en afvoerbanden en een stortbunker van 4 m³.
 
Standaard is de aandrijving elektrisch, maar uiteraard kan de machine uitgerust worden met een dieselmotor volgens de geldende uitstootnormen. Tevens werd de machine standaard uitgerust met twee zware onbalansmotoren en voorzien van OWC-veerelementen. De zeefmachine werd zo gebouwd dat men de zeefnetten met een snelwisselsysteem kan vervangen. Alles aan de machine is in heavy duty-versie. Terwijl vele constructeurs kiezen voor lichter constructiestaal kiest Bart Hebbrecht resoluut voor een zwaardere uitvoering voor een ‘long-lasting’ zeefmachine die zijn gelijke niet kent.
 
Deze eerste versie is een statische versie. Een versie op containerchassis zal binnenkort beschikbaar zijn, net als een semi-mobiele versie en een versie op rupsen. Onder het merk Greensizer wordt dit jaar ook nog een trommelzeef in de markt gezet. De eerste trommelzeef wordt een statische machine, nadien gevolgd door een mobiele versie. Bart Hebbrecht heeft al een stand gereserveerd op Matexpo om deze machines begin september aan de bouwwereld te tonen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

De nieuwe 980 en 982 middelzware wielladers van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur) bieden uitstekende prestaties in de wielladerklasse van 10 tot 12 ton. Ze zijn tot 10% productiever en hebben tot 20% lagere onderhoudskosten vergeleken met de[…]

05/06/2021 | MaterieelVerhuur
Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Jan De Nul pakt uit met duurzame strandsuppletie

Jan De Nul pakt uit met duurzame strandsuppletie

Meer artikels