Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tweede generatie brengt Marchetta-bedrijven onder één dak

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Tweede generatie brengt Marchetta-bedrijven onder één dak

(c) Marchetta

© © studio-vision.be

Het Genkse bouwbedrijf Marchetta viert dit jaar een speciale verjaardag. 35 jaar nadat de broers Franco en Emilio de funderingen van het bedrijf legden, staat de tweede generatie klaar om het roer over te nemen. Alle bedrijfsactiviteiten worden voortaan gebundeld onder de familienaam.
Marchetta bestond uit drie afzonderlijke merken: Marchetta Bouwprojecten, Thuis Best Woningbouw en Marchetta Villabouw, met de nadruk op respectievelijk grotere woonprojecten en appartementen, particuliere woningbouw en exclusievere woningen.

Hoge eisen

“Wij zijn niet meer hetzelfde bedrijf als in 1985 en ook de markt is helemaal veranderd. Met de tweede generatie die nu aan het roer staat, staan we voor best veel uitdagingen”, verduidelijkt zaakvoerder Cerina Marchetta, vorig jaar nog verkozen tot Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar.
 
“De grenzen tussen woonstijlen vervagen, een hoge energie-efficiëntie is cruciaal. De woningbouw wordt complexer en dat geldt ook de eisen, zowel vanuit de overheid als de klant. Meer dan ooit heeft een bouwheer nood aan een nauwe, persoonlijke samenwerking tijdens zijn bouwtraject of bij de aankoop van een instapklare woning. Aan een bouwpartner die luistert naar zijn zorgen en er ook meteen gevolg aan geeft. Daar zetten we vandaag extra sterk op in”, stelt Cerina.
 
“Bovendien kunnen we dankzij onze hernieuwde strategie een breed publiek blijven aanspreken. Wie droomt van een nieuwe woning, kan bij Marchetta voor alles terecht: een huis of appartement, 250 of 1.000 m², 220.000 of 550.000 €, kopen of bouwen… Zelfs een bouwgrond behoort tot de mogelijkheden”, meent broer Gianni Marchetta, medezaakvoerder en hoofd Uitvoering.

Innoveren

“Om onze boodschap kracht bij te zetten, gingen we voor een volledige rebranding”, geeft zus en medezaakvoerder Claudia aan. “Met centraal het aspect familiegeluk. Onze eigen, grote familie die bouwt aan het geluk van vele andere families. In de vorm van unieke kwalitatieve, duurzame woningen waar het dagelijks bruist van het leven en van de gezelligheid.”
 
“Van onze familiebouwers verwachten we dat ze bij elke unieke klant dezelfde passie aan de dag leggen. Alsof ze een woning voor hun eigen vader en moeder, broer of zus zouden helpen bouwen. Van de start van de samenwerking tot en met de naservice.”
Terwijl de tweede generatie haar eigen accenten legt op de toekomst van het bedrijf, blijft de eerste generatie trouwens volop meedenken. “Oprichters Franco en Emilio blijven actief bezig met alles wat met innovatie en industrialisering heeft te maken. Dat implementeren we dan uiteraard weer in onze dagelijkse processen”, besluit Claudia Marchetta.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Antwerpse Boerentoren krijgt herbestemming als culturele topper

Antwerpse Boerentoren krijgt herbestemming als culturele topper

De bank KBC heeft het consortium APB - Libreco - Monument Vandekerckhove - MRT aangesteld voor de integrale sanering, renovatie en herontwikkeling van de KBC-toren in Antwerpen, beter bekend als de Boerentoren. KBC heeft de toren verkocht aan[…]

Ethias en Weerts Group samen in logistiek vastgoed

Ethias en Weerts Group samen in logistiek vastgoed

Luxehotel en 100 woningen gepland op Panquinsite in Tervuren

Luxehotel en 100 woningen gepland op Panquinsite in Tervuren

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

Meer artikels