Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tweede fase woonproject De Tuilerie gestart in Diest

Gerelateerde onderwerpen :

,
Tweede fase woonproject De Tuilerie gestart in Diest

(c) Cores Development

Vastgoedontwikkelaar Cores Development begint in Diest met de realisatie van de tweede fase van woonproject De Tuilerie, gelegen aan de Turnhoutsebaan, tussen de Demer en het station op de voormalige Desco-site. Het ontwerp is van architectenbureau De Architecten nv uit Lier. Aannemer Vanhout is gestart met de eerste voorbereidingen van de site. De oplevering is voorzien in 2022.
De eerste fase was De Tuilerie was goed voor 78 appartementen. Daar komen er nu nog eens 35  bij, verdeeld over twee gebouwen. De Tuilerie is gelegen aan de Turnhoutsebaan in de Diestse stationsomgeving die momenteel helemaal opgewaardeerd wordt en een belangrijke schakel vormt tussen het station en de binnenstad.
 
De autoluwe site zal de Turnhoutsebaan verbinden met het nieuwe fietspad langs de Demer. De vier gebouwen zijn verbonden door één hoofdas. Onder de wooncomplexen is een parking voorzien voor de bewoners. Alle appartementen hebben een eigen terras en worden standaard voorzien van vloerverwarming.
 
In dit nieuwe project wordt de integratie van een beo-veld (boorgat energieopslag) voorzien waardoor deze nieuwe woonwijk de eerste gasvrije woonwijk in Diest en omstreken wordt. Concreet wordt de thermische bodemcapaciteit gebruikt om het gebouw te verwarmen en te koelen. De boorgaten zijn ongeveer 100 tot 150 m diep. Samen vormen ze een groot ondergronds opslagvolume, een zogenaamd beo-veld.
 
ComTIS Energy, een dochterfirma van de Groep Vanhout, zal op de site de verwarming, koeling en onderhoudsdiensten leveren. Als aannemer voor de bouw van dit project werd de firma Vanhout nv uit Geel geselecteerd, één van de grootste Belgische bouwgroepen en een partner waarmee Cores al eerder en voor verschillende projecten heeft samengewerkt. Vanhout realiseerde op deze site aan de Turnhoutsebaan in Diest ook het woonproject De Blekerij.
 
Begin dit jaar werd begonnen met de eerste afbraakwerken. Nadien volgde een archeologisch onderzoek waarbij men door middel van sleuven naging of er waardevolle zaken in de grond zaten. Er werden onder meer paalkuilen van een nederzetting aangetroffen, evenals tuinbedden, een waterput, wat aardewerk, keramiek en dierlijke resten uit de brons- en ijzertijd. De voorbije weken werden de grond- en graafwerken gestart.
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

In Leuven werd het nieuwe kinderdagverblijf DoRemy officieel geopend in aanwezigheid van Bieke Verlinden (voorzitter Zorg Leuven), Carl Devlies (schepen van Financiën en Ruimtelijk Beleid), Veronique Houben (aannemer),[…]

16/09/2021 | Leuvenoverheidsopdracht
Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Bouw nieuwe Europese school in Haren in voorbereiding

Bouw nieuwe Europese school in Haren in voorbereiding

17,9 miljoen € investeringssteun voor WoninGent

17,9 miljoen € investeringssteun voor WoninGent

Meer artikels