Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tweede editie Demo Days in Boussu

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Tweede editie Demo Days in Boussu

De tweede editie van Demo Days zal plaatsvinden op 5 en 6 september 2020, op de site van de Terril de Saint-Antoine in de gemeente Boussu (provincie Henegouwen). Deze tweee editie van de Demo Days mikt op zowat 50 exposanten en 5.000 bezoekers.

Het aanvraagdossier voor Boussu loopt nog, maar de principiële goedkeuring is er al. Demo Days is de demonstratie-variant van materieelvakbeurs Matexpo, met hetzelfde oragnisatieteam.

Eigenbrakel

De eerste editie van Demo Days powered by Matexpo in de voormalige zandgroeve van Sodewa in Eigenbrakel sloot in 2018 af met 3.878 bezoekers op de teller. Dat was ruim boven de doelstelling van 3.000 bezoekers die de organisatie toen had vooropgesteld. Op het terrein stonden toen meer dan 80 graafmachines, 20 vrachtwagens en verschillende breek- en zeefinstallaties die door het publiek konden worden getest.

Wijzigingen

Grondverzet blijft ook voor de tweede Demo Days de basis van het opzet. Er zijn wel enkele belangrijke wijzigingen ten opzichte van 2018. Zo zal het drankenaanbod in de exposantententen ruimer zijn, wordt een koelkast voorzien en zal elke exposant over een scherm beschikken om video’s of presentaties af te spelen. Voor bepaalde exposantencategorieën zijn er bovendien ook enkele wijzigingen. Exposanten inzake grondverzet mogen zes in plaats van vijf machines demonstreren en de exposant kan ervoor kiezen om niet enkel graafmachines te tonen, dit in tegenstelling tot de eerste editie. Zo verruimt het aanbod aan machines voor de bezoeker aanzienlijk. 

Accessoires

Inzake accessoires en technologie mogen exposanten voortaan een eigen buitenstand nemen, waarbij ze één graafmachine naar keuze meebrengen. Hiermee mogen dan accessoires (bakken, grijpers,…) of technologie (3D, laser,…) gedemonstreerd worden. 
 
Alle info op http://www.demodays2020.be
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwunie hekelt ‘nestbevuiling’ in de bouwsector

Bouwunie hekelt ‘nestbevuiling’ in de bouwsector

De sectororganisatie Bouwunie is verbolgen over uitspraken van de vakbonden die in enkele media verklaarden dat ‘de bouw aan het verrotten is’. Bouwunie vraagt zich af in welke mate de huidige imagocampagne ‘De Bouw Kijkt[…]

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

Meer artikels