Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Twee witte parels in de duinen

Twee witte parels in de duinen

In opdracht van projectontwikkelaar Hectaar nv uit Roeselare ontwierp Buro II & Archi+I residentie Blanco in Oostduinkerke. Het complex, met een E-peil van 71 en K-peil van 40, omvat vier appartementen en tien ondergrondse garages. Dankzij het gebruik van witte aluminium voor de gevels en het dak kan men gerust spreken van twee witte parels in de duinen.

De twee kleine meergezinswoningen (foto's Thomas de Bruyne) werden ontworpen op de schaal van de direct aanpalende woonkorrel. Door de ondergrondse parkeergarage en de aanleg van duingrassen integreren beide gebouwen zich maximaal in het landschap.

De bouwvolumes bestaan elk uit twee bouwlagen en één dakverdieping. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich een appartement met drie slaapkamers; op de twee bovenste verdiepingen is er een duplex met drie slaapkamers.

Witte aluminium

Voor een krachtige en eenduidige architectuur is gekozen voor een uniforme gevelbehandeling van zowel de gevels als het dak. De keuze viel op witte aluminium, als hedendaagse toepassing en interpretatie van de witte kustarchitectuur. De schil van de gebouwen is uitgewerkt met witte aluminium met staande naad, wat perfect toepasbaar is zowel op de wand als op een dak.

Door zijn schaal, zuiverheid en eenvoud in volume, gevelcompositie, detailleringen en materiaalgebruik passen de gebouwen zich moeiteloos in de omgeving in. De onbebouwde ruimte werd aangeplant met duingrassen, waar zich een pad doorheen slingert naar de inkomhal en naar de terrassen van de gelijkvloerse appartementen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Geen Belgische winnaars dit jaar bij de Brick Award van Wienerberger, ondanks zes genomineerde projecten. De hoofdprijs en het goud in de categorie Sharing Public Spaces ging naar het faculteitsgebouw voor Radio en Televisie van de University of[…]

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds