Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Twee Volvo-wielladers kunnen tot 50 km/u rijden

Gerelateerde onderwerpen :

,
Twee Volvo-wielladers kunnen tot 50 km/u rijden

(c) Volvo CE/SMT Belgium

© © VolvoCE RN All Rights Reserved

De Volvo-wielladers L45H en L50H hebben voortaan een snelle transmissie als optie, waarbij de topsnelheid meer dan verdubbeld wordt: van 20 km/u tot 50 km/u vergeleken met de standaardtransmissie.
Wielladers leggen vaak lange afstanden af tussen werkterreinen, terwijl de normale transmissie traag is en het alternatief om ze per vrachtwagen te vervoeren over soms relatief korte afstanden duur is. Bepaalde toepassingen, zoals sneeuwruimen of laden en transporteren, kunnen ook profiteren van de hogere werksnelheid. De cyclustijden kunnen aanzienlijk worden verkort, wat de productiviteit verhoogt.
 
 
Met drie transmissiesnelheden die nu beschikbaar zijn (de optie biedt ook een tussenliggende transmissie die de snelheid tot 30 km/u verhoogt), kunnen klanten de optie kiezen die het beste bij hun behoeften en toepassingen past. Dankzij een keuzeschakelaar voor de rijmodus kan de bestuurder het gedrag van de transmissie aanpassen aan de uitgevoerde werkzaamheden.
 

Werkmodus

 
Een unieke functie op dit type machine is de mogelijkheid voor bestuurders om te kunnen kiezen tussen verschillende modi: Werk, Transport, Comfort of Eco. Ongeacht de toepassing – material handling met vorken, een vrachtwagen laden, een weg vegen of algemene laad- en transporttaken - is er steeds een werkmodus die geschikt is voor de activiteit, die de productiviteit en het bedieningsgemak verhoogt en de kosten verlaagt.
 

Vijf instellingen

 
Behalve deze multimodusfunctie biedt een tractievermogensschakelaar bestuurders de keuze uit vijf instellingen die de trekkracht aanpassen aan de bodemomstandigheden. In de praktijk betekent dit minder slip, minder bandenslijtage en een lager brandstofverbruik. Een optionele snelheids-begrenzer bewaakt de maximale snelheid zonder verlies van trekkracht. De wielladers van Volvo Construction Equipment worden bij ons aangeboden via SMT Belgium.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

Verhuurplatform Bullswap versnelt uitrol in de Benelux

Verhuurplatform Bullswap versnelt uitrol in de Benelux

Meer artikels