Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Twee extra centra voor leren en werken

Gerelateerde onderwerpen :

Het Centrum voor Leren en Werken van Lendelede, het vroegere centrum voor deeltijds onderwijs, opent op 1 september nieuwe filialen in Menen en Gullegem. 'Werkend leren of lerend werken staat hoog op de politieke agenda. Ook de bedrijfswereld is vragende partij. Met drie centra voor deeltijds onderwijs bieden wij een antwoord op deze verzuchtingen. Door het studieaanbod in Zuid-West-Vlaanderen te verdelen over drie gemeentes kiezen we bewust voor de pedagogische voordelen van kleinschaligheid. Wij geloven in een aanpak op mensenmaat', zegt de directie van het CLW Lendelede.

Richtingen

In Lendelede focust de onderwijsinstelling zich op de sectoren bouw, hout, metaal, verkoop, verzorging, schilderen, horeca en als enig centrum in Vlaanderen: bakkerij. In Gullegem worden opleidingen in de personenzorg, verkoop en elektriciteit aangeboden. En in de Wervikstraat in Menen worden behalve houtbewerking ook opleidingen bouw, elektriciteit en pc-technicus ingericht. Wie 15 jaar of ouder is en de eerste twee leerjaren van het middelbaar onderwijs achter de rug heeft, kan zich inschrijven in een centrum voor leren en werken.

Getuigschriften

'De getuigschriften en diploma's die je er behaalt, zijn gelijkwaardig aan die van het voltijds secundair onderwijs. Het vraagt ook om een voltijds engagement van de leerling. Elke leerling heeft een weekprogramma van minstens 28 uur. Alleen bestaat dit niet uit dag na dag op de schoolbanken zitten. Elke schoolweek zijn er twee dagen les en drie dagen werkplekleren. Onze leerlingen worden dus ook gevormd op de bedrijfsvloer. De inhoud van de studierichtingen sluit naadloos aan op de arbeidsmarkt. Dat is de troefkaart van duaal leren', besluit de directie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Naar digitalisering: Project Centrum Bouw 4.0

Naar digitalisering: Project Centrum Bouw 4.0

De digitalisering is alomtegenwoordig. Ook in de bouwsector is de digitale transformatie volop aan de gang, en komen er tal van nieuwe digitale technologieën en mogelijkheden op ons af om efficiënter te ontwerpen, te bouwen, te beheren[…]

02/11/2020 | Digitaal
Naar een lagere milieu-impact van beton

Naar een lagere milieu-impact van beton

Installateurs maken ventilatiesystemen coronaproof

Installateurs maken ventilatiesystemen coronaproof

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Meer artikels