Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Twee extra centra voor leren en werken

Gerelateerde onderwerpen :

Het Centrum voor Leren en Werken van Lendelede, het vroegere centrum voor deeltijds onderwijs, opent op 1 september nieuwe filialen in Menen en Gullegem. 'Werkend leren of lerend werken staat hoog op de politieke agenda. Ook de bedrijfswereld is vragende partij. Met drie centra voor deeltijds onderwijs bieden wij een antwoord op deze verzuchtingen. Door het studieaanbod in Zuid-West-Vlaanderen te verdelen over drie gemeentes kiezen we bewust voor de pedagogische voordelen van kleinschaligheid. Wij geloven in een aanpak op mensenmaat', zegt de directie van het CLW Lendelede.

Richtingen

In Lendelede focust de onderwijsinstelling zich op de sectoren bouw, hout, metaal, verkoop, verzorging, schilderen, horeca en als enig centrum in Vlaanderen: bakkerij. In Gullegem worden opleidingen in de personenzorg, verkoop en elektriciteit aangeboden. En in de Wervikstraat in Menen worden behalve houtbewerking ook opleidingen bouw, elektriciteit en pc-technicus ingericht. Wie 15 jaar of ouder is en de eerste twee leerjaren van het middelbaar onderwijs achter de rug heeft, kan zich inschrijven in een centrum voor leren en werken.

Getuigschriften

'De getuigschriften en diploma's die je er behaalt, zijn gelijkwaardig aan die van het voltijds secundair onderwijs. Het vraagt ook om een voltijds engagement van de leerling. Elke leerling heeft een weekprogramma van minstens 28 uur. Alleen bestaat dit niet uit dag na dag op de schoolbanken zitten. Elke schoolweek zijn er twee dagen les en drie dagen werkplekleren. Onze leerlingen worden dus ook gevormd op de bedrijfsvloer. De inhoud van de studierichtingen sluit naadloos aan op de arbeidsmarkt. Dat is de troefkaart van duaal leren', besluit de directie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Een robothond, exoskeletten, drones en 360°-camera’s waren slechts enkele technologische toepassingen in de bouwsector waarmee studenten van de Hogeschool PXL en UHasselt recent konden kennismaken tijdens een demonstratiedag voor[…]

23/05/2022 | VakopleidingHasselt
Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

Meer artikels