Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Twee cursussen over nieuwe energie-eisen

Gerelateerde onderwerpen :

De Vlaamse epb-regelgeving evolueert voortdurend. Vanaf 1 januari 2016 verstrengen de eisen en daarnaast werken de verschillende gewesten samen aan het verfijnen van de epb-rekenmethode. Deze verfijning is nodig gezien de evolutie naar steeds energiezuinigere woningen. Architect Koen Aerts geeft tijdens twee avondsessies van de Vlaamse architectenorganisatie NAV een duidelijk overzicht van deze verstrengingen en aanpassingen. De sessies hebben plaats op 12 november (Fabriekspand, Roeselare) en op 10 december (Den Orchidee, Lokeren), telkens van 18.30 u. tot 21 u.

Tijdens deze cursussen wordt de nieuwe materie verduidelijkt met schermafdrukken van de aangepaste versie van de epb-software. Deze opleidingscursus werd door het Vlaams Energieagentschap (VEA) erkend als twee uur verplichte vorming voor epb-verslaggevers.

Enkele onderwerpen die aan bod komen, zijn: nieuwe energie-eisen 2016 en wijzigingen in de rekenmethodes; ook gemeenten kunnen strengere eisen opleggen; enkele wijzigingen in de epw-rekenmethode en aanpassingen in de epb-software; het belonen van energetisch performante sanitair-warmwatersystemen; een nieuwe methode bij de berekening van hulpenergieverbruik van ventilatoren; wijzigingen inzake opengaande delen en het inbraakrisico; vanaf 2016 ook perceelsgebonden pv-installaties; de STS-ventilatie wordt geïntegreerd in de epb-regelgeving: wat zijn de gevolgen' Inlichtingen krijg je via info@vitruviusacademy.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

De stad Dendermonde schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van het ruimtelijk masterplan ‘Vestinggordel Dendermonde’, inclusief een participatieluik. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester. Het plangebied[…]

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Negentiende Oproep WinVorm

Negentiende Oproep WinVorm

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Meer artikels