Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

(c) TVH Equipment/DEMO Architecten

TVH Equipment realiseert een nieuw bedrijfsgebouw met bijna 40 poorten dat in het najaar van 2023 letterlijk ‘rond’ zal zijn. Zowel de terreinen langs de E17 als de gebouwen zijn voorzien op de strategische groei in de komende jaren. Met deze uitbreiding kan het bedrijf al zijn Waregemse activiteiten centraliseren op één locatie.
TVH Equipment heeft vier hoofdactiviteiten. De verkoopafdeling handelt zowel in binnen- als buitenland in nieuwe en tweedehandse heftrucks, hoogwerkers, magazijntoestellen en laadbruggen. De verhuurafdeling focust zich op de korte- en langetermijnverhuur van heftrucks, verreikers en hoogwerkers. Daarnaast heeft het bedrijf het opleidingscentrum TVH Academy voor bestuurderstrainingen en veiligheidsopleidingen en als laatste is er de afdeling die instaat voor de service.
 
“Vandaag werken we op onze vestiging in Waregem vanuit twee locaties en verschillende gebouwen”, aldus CEO Kristof Coudenys. “De activiteiten centraliseren zal de samenwerking tussen onze medewerkers en de efficiëntie van onze activiteiten bevorderen.” Het ronde gebouw, ontworpen door DEMO Architecten zal worden gerealiseerd door de aannemers Stadsbader en Willy Naessens Group. De constructie heeft bijna 40 poorten om het binnen- en buitenrijden van machines te vereenvoudigen. In de kelderverdieping komt de ondergrondse parking, zodat er buiten meer plaats vrijkomt om machines te stallen. De werkplaats neemt het leeuwendeel van de gelijkvloerse verdieping in, met in het midden o.m. de kleedruimte, de sanitaire voorzieningen en het magazijn. De administratie, de verkoop en een refter komen op de bovenverdieping.
 
Futureproof
 
Centraal in het gebouw komt een binnentuin. “Een open overlegplaats, waar informele meetings kunnen plaatsvinden”, verduidelijkt Kristof Coudenys. “Dit moet de communicatie tussen de medewerkers vereenvoudigen. De ringvorm van de kantoren met een binnenring in glas zorgt voor een maximaal visueel contact. Voorts zetten we volop in op energiezuinige tech-nieken en maken we gebruik van een beo-veld voor verwarming en koeling. Door het overvloedig binnenvallende daglicht via de poorten is er minder kunstlicht nodig in de werkplaats”, besluit de CEO.
(vanaf l.) Patrick Lecluyse, Chairman of the Board TVH Equipment, Willy Naessens, Stichter Willy Naessens Group, Bernard De Meester, Member of the Board TVH Equipment, Dominique Valcke, CEO Stadsbader, Kristof Coudenys, CEO TVH Equipment, Dirk Moerman, Demo Architecten, Levi Deryckere, Demo Architecten.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer bouwmachines verkocht in 2021

Meer bouwmachines verkocht in 2021

Vorig jaar verkochten de leden van Sigma, de beroepsvereniging van de invoerders en algemene vertegenwoordigers van materieel voor burgerlijke bouwkunde, bouw en goederenbehandeling, 5.678 bouwmachines. Dat is 22% beter dan de 4.630 van 2020 en[…]

04/04/2022 | GraafmachinesSigma
Van der Ende Groep haalt twee directieleden binnen van buiten de sector

Van der Ende Groep haalt twee directieleden binnen van buiten de sector

Miller Formless ESA levert zijn eerste glijbekistingsmachines met 3D/GPS

Miller Formless ESA levert zijn eerste glijbekistingsmachines met 3D/GPS

SMO verkocht al 500 FleXiever-zeefmachines

SMO verkocht al 500 FleXiever-zeefmachines

Meer artikels