Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

TVH bouwt nieuw distributiecentrum in Waregem

TVH bouwt nieuw distributiecentrum in Waregem

TVH kampt met plaatsgebrek in de logistieke afdeling bij het hoofdkantoor in Waregem. De onderneming zal in april een bestaand pand naast het TVH-hoofdkantoor afbreken om er een nieuwbouw (foto) van 12.000 m² op te trekken. In de loop van 2019 moet het geautomatiseerde magazijn operationeel zijn. Deze nieuwbouw betekent een verdere verankering van TVH in de regio. Om de groei tijdens de bouwperiode op te vangen zal de firma de komende drie jaar zowat honderd tijdelijke arbeidskrachten extra in dienst nemen.

Toen TVH in 2003 van Gullegem naar Waregem verhuisde, was het gebouw voorzien op 3.000 orders per dag. Momenteel verwerken de 540 logistieke medewerkers zowat 8.000 orders per dag in Waregem. TVH heeft daarom te kampen met een plaatstekort voor personeel, stockage en capaciteit.

DanTruck

De TVH Group heeft onlangs de activa van de Deense heftruckproducent DanTruck ApS overgenomen. Vanaf 21 maart wordt TVH hierdoor exclusief verdeler van onderdelen voor DanTruck- en Heden-heftrucks.

DanTruck ApS ontstond in 2000 door de fusie van de Deense concurrenten DanTruck en Heden. Deze twee firma's werden begin jaren 1960 opgericht. DanTruck was gespecialiseerd in de ontwikkeling van compacte, moderne en milieuvriendelijke heftrucks en is actief in heel Europa.

In totaal produceerde de firma bijna 10.000 heftrucks. Het onderdelengamma telt ongeveer 18.000 referenties.

Dankzij de overname zal TVH vanaf 21 maart exclusief de originele DanTruck- en Heden-onderdelen opslaan en verkopen. Behalve de onderdelen neemt TVH ook de leveranciers- en klantenportefeuille over.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over