Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tv- en internet­aansluiting in één contactdoos

Niko, specialist in schakelmateriaal, ontwikkelt regelmatig kleine innovaties die hun producten nog beter aangepast maken aan de noden van vandaag. Een mooi voorbeeld is de nieuwe RJ45-coaxaansluiting (foto), een wandcontactdoos op maat van de digitale televisiekijker.

De tijd dat het radiotoestel in het midden van de huiskamer stond, ligt ver achter ons. Niet dat we vandaag minder naar de radio luisteren. Integendeel. Via de digitale televisie, onze laptop of een klein toestel in de keuken of badkamer speelt de uitgebouwde muziekdoos vaker dan ooit. Daardoor is een afzonderlijke radioaansluiting in de muur vaak overbodig. Niko stelt dan ook als alternatief een RJ45-coaxaansluiting voor. Die bevat zowel een coaxaansluiting voor tv als een RJ45-aansluiting voor internet. Een complete media-aansluiting in één contactdoos.

Wie kiest voor digitale televisie, heeft vandaag minstens drie contactpunten nodig achter het toestel: een tv/fm-contactdoos, een RJ-45-contactdoos en nog enkele stopcontacten. Vandaag kun je de tv-fm-contactdoos vervangen door de nieuwe RJ45-coaxaansluiting van Niko. Er komt dan ruimte vrij voor een extra stopcontact. Niet alleen wint de consument dankzij de nieuwe aansluiting een contactdoos, het scheelt ook installatietijd. De installateur moet maar één wandcontactdoos plaatsen in plaats van twee. In combinatie met een voorbedrade flexibele buis gaat de bekabeling bovendien nog eenvoudiger en sneller.

Om de gebruiker de scherpste en snelste beelden te kunnen verzekeren, koos Niko voor een door Telenet Interkabel goedgekeurde coax met een RJ45-data-aansluiting van UTP-categorie 5E. Goed voor snelheden tot 1 000 Mbit/s.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

De stad Brussel lanceert een open projectoproep gericht op initiatieven die inzetten op gender en stedenbouw. Ze maakt hiervoor 80.000 euro vrij. Volgens het Brusselse stadsbestuur is de publieke ruimte van en voor iedereen, maar wordt deze in[…]

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde