Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tupperware ruimt baan voor Pier Kornel

Tupperware ruimt baan voor Pier Kornel

De Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese en schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt hebben de eerste steen gelegd van het project Pier Kornel. Matexi en Re-Vive bouwen samen 450 woningen op de voormalige Tupperwaresite aan de Pierre Corneliskaai. In de eerste fase verrijzen 49 appartementen en 27 woningen. Het project Pier Kornel maakt deel uit van de grootschalige stadsvernieuwing die de komende jaren wordt gerealiseerd rond de Dender en het station.

Voor de realisatie van dit gigantische project op de 4 ha grote site sloegen buurtontwikkelaar Matexi en Re-Vive, gespecialiseerd in de herbestemming van brownfields, de handen in elkaar.

'We hebben een masterplan laten opmaken voor de hele site door Architecten Achtergael uit Gent. Lieven Achtergael zal ons ook nog assisteren bij de volgende verkavelingsfases en verdere volumestudies. Denc!-studio is de architect van de grondgebonden woningen in fase 1, Pascal Francois Architects uit Aalst tekende het ontwerp van de parkappartementen. Tot slot hebben we FVWW Architecten aangesteld voor het ontwerp van de zorgcluster in fase 2. Wyckaert Bouwonderneming uit Gent neemt de bouw van de eerste fase voor zijn rekening', vertellen Sven De Bondt, projectontwikkelaar bij Matexi, en Darel Torremans, project developer bij Re-Vive.

Nieuwe dimensie

'Het project geeft een nieuwe dimensie aan de stad Aalst. De oude industriële site aan de Dender maakt plaats voor een duurzame woonwijk. De belangrijke rol die de voormalige Tupperwarefabriek heeft gespeeld voor Aalst en voor de buurt wordt daarbij niet vergeten', aldus Torremans.

De site is bijna volledig autovrij.

“Het geeft ons een bijzonder gevoel dat onze vertrouwde site binnenkort de thuis zal worden van 450 gezinnen', zegt Luk Lescrauwaet, plant manager bij Tupperware Belgium. De geschiedenis en de toekomst werden op unieke wijze verbonden tijdens de eerstesteenlegging: de eerste uitgegraven grond werd in Tupperware-potjes bewaard. Tupperware verhuisde al jaren geleden naar een nieuwe fabriek met Europees distributiecentrum op het Aalsterse industrieterrein Wijngaardveld even verderop.

Vergunning fase twee

De vergunning voor fase twee wordt binnenkort verwacht. In die fase bouwen de projectontwikkelaars 25 rijwoningen, 37 appartementen en een zorgcluster met vijf assistentiewoningen. In de derde en vierde fase komen er nog appartementen met zicht op het water en een woontoren. Ook aan de openbare ruimte wordt heel wat aandacht besteed.

'De site is bijna volledig autovrij. Behalve veel groene zones worden ook pleintjes aangelegd met bankjes, speeltuigen en sportinfrastructuur', besluit Sven De Bondt van Matexi. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette