Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Tunnels brengen licht in donkere hoekjes

Tunnels brengen licht in donkere hoekjes

Elke woning heeft donkere ruimtes, waar er geen raam is om daglicht binnen te laten. Inkomhallen, dressings en gangen kunnen vaak niet van daglicht genieten, wat nochtans belangijk is voor ons welzijn. Velux wil deze 'blinde' ruimtes uit de obscuriteit halen en brengt daarom een nieuwe generatie lichttunnels op de markt.

Reflecterende buis

Veel daglicht in de leefruimtes verhoogt het comfort van de bewoners. De lichttunnels van Velux brengen dit natuurlijke licht waar men dit meestal niet verwacht. Het systeem verbindt het dak met het plafond van de te verlichten oppervlakte: via een reflecterende buis wordt het daglicht verdeeld in de lager gelegen woonruimtes. De lichttunnels van Velux zijn geschikt voor zowel platte als hellende daken en kunnen op een afstand tot 6 m van het dak worden geïnstalleerd (rigide versie).

De nieuwe generatie lichttunnels brengt licht dankzij de 'edge glow diffusor'. Het daglicht wordt verdeeld via een glazen cirkel rond de tunnels. Zo kan men de hele dag van dynamisch licht genieten. De diffusor is eveneens uitgerust met een slankere sierring voor een meer gestroomlijnde look. Het glas, dat aan de binnekant vastgevijsd is, is eenvoudig los te maken en dus makkelijk schoon te maken.

Afneembaar kader

Het nieuwe Flexi-loc-systeem garandeert een snelle en gemakkelijke verbinding van de buizen. Deze worden aan de binnenkant aan elkaar vastgemaakt. Een bevestigingsring, die aan de dakmodule wordt vastgemaakt, vereenvoudigt de aansluiting van de buizen. Het afneembare kader draagt eveneens bij aan de vereenvoudiging van de buiteninstallatie.

Ten slotte zorgt een condensatiereservoir voor een vermindering van de zichtbare condensatie door de druppels die in de buis komen vast te houden, zodat deze niet op de glasoppervlakte terecht komen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd