Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Troostwijk verkoopt internationaal vastgoed online

Troostwijk verkoopt internationaal vastgoed online

Troostwijk maakt als grootste Europese veilinghuis het internationaal (ver)kopen en veilen van vastgoed mogelijk door een gebruiksvriendelijke website te lanceren die de vastgoedactiviteiten bundelt en verspreidt over heel Europa. Volgens Troostwijk schuilt de meerwaarde ten opzichte van bestaande online initiatieven in het enorme internationale bereik om vastgoed te promoten en om Belgische eigenaars vastgoed in het buitenland aan te bieden.

Waar enkele jaren geleden amper online onroerend goed verkocht werd, wordt deze manier van kopen en verkopen steeds populairder. “We schatten dat vandaag 15 tot 20% van het vastgoed online verkocht wordt, een verdubbeling in vergelijking met twee jaar geleden. Tevens zien we dat een internationaal bereik steeds belangrijker wordt, vooral voor high-end panden op dure locaties en voor industrieel vastgoed. Wij kunnen hier op inspelen dankzij ons internationale klantenbestand en netwerk, terwijl andere initiatieven in België vooral in dezelfde vijver vissen”, zegt Chris Tanghe, zaakvoerder van Troostwijk Real Estate Sales.
 
“Zo kan een Duitser op zoek zijn naar een mooi buitenverblijf in België of kunnen onze Finse collega’s kandidaat-kopers aanbrengen voor een Belgisch industrieel pand. Onze internationale reikwijdte werkt dus in beide richtingen en dat is wat ons platform vernieuwend en uniek maakt. We zijn vertegenwoordigd in 18 verschillende landen en ontvangt biedingen vanuit 137 landen. Troostwijk mikt met de nieuwe website niet op een bepaalde groep mensen, maar stelt de dossiers open voor alle doelgroepen”, vervolgt Tanghe.
 
De website biedt zowel voor banken als curatoren en particulieren heel wat voordelen. “Op de oude website konden we enkel veilingen organiseren, nu zijn meer opties en combinaties mogelijk. Zo kunnen we nu onroerend goed ook enkel ter promotie aanbieden en in de spotlights plaatsen. Daarnaast kan vastgoed nu ook aan een vaste prijs voor een bepaalde termijn over de hele wereld gepromoot worden. Voor vastgoed in Gent kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijk een promotiecampagne starten over heel Europa. Bovendien gaan we nadien heel eenvoudig over tot een veiling. We monitoren de respons en passen zaken aan wanneer een pand niet verkocht raakt”, aldus Chris Tanghe. 
 
Online vastgoed kopen biedt kandidaat-kopers extra voordelen ten opzichte van de traditionele manier. Zo hoeft een koper zich minder vaak te verplaatsen. “Dankzij een virtueel bezoek op de website kan de kandidaat zich al snel een mooi beeld van het gebouw vormen. Een fysiek bezichtingsmoment blijft nog altijd mogelijk. Daarnaast zijn alle voorbereidingen al getroffen vóór het pand of de woning online gepubliceerd wordt. We bekijken de woning, overleggen de mogelijkheden en adviseren. Dan brengen we alle wettelijke attesten in orde en pas nadien start de verkoop”, legt Tanghe uit. 
 
De kandidaat-koper krijgt bovendien voldoende tijd om de aankoop grondig te overwegen. Tussen de publicatie en het einde van de veiling zijn er namelijk ongeveer acht tot tien weken de tijd om een bod uit te brengen. Het effectief bieden kan vanaf de eerste dag van publicatie. “Op de nieuwe website www.troostwijk-immo.com vind je vlot alle panden terug en kun je eenvoudig deelnemen aan een veiling. Iedereen kan de uitgebrachte biedingen zien en zelf beslissen om al dan niet een hoger bod uit te brengen. Na afloop van de veiling dient de hoogste bieder een eenzijdige koopbelofte in te vullen en de waarborg/voorschot te storten”, zegt Tanghe.
 
Volgens Troostwijk zal de klassieke manier van vastgoed (ver)kopen altijd blijven bestaan, maar zal de populariteit online echter nog sneller groeien dan de voorbije twee jaar. De eerste ervaringen van de gebruikers op de nieuwe website zijn alvast positief en deze manier van kopen en verkopen raakt steeds meer ingeburgerd. Troostwijk wil nog meer projecten lanceren en nauwer samenwerken met particulieren, professionele vastgoedbeheerders, banken, curatoren en rechtbanken. Zo willen ze de drempel voor alle partijen nog verlagen.
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Fusie Eigen Haard en Eigen Gift Eigen Hulp

Fusie Eigen Haard en Eigen Gift Eigen Hulp

De raden van bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappijen Eigen Haard Zwevegem en Eigen Gift Eigen Hulp Kuurne hebben begin december 2020 groen licht gegeven om een intentieverklaring te ondertekenen voor een fusie. Daarmee onderschrijven[…]

Cofinimmo breidt zorgvastgoedportefeuille flink uit

Cofinimmo breidt zorgvastgoedportefeuille flink uit

Arendonk bouwt grootste energieneutrale woonproject van de Kempen

Arendonk bouwt grootste energieneutrale woonproject van de Kempen

Omgevingsvergunning voor The Grand in Nieuwpoort

Omgevingsvergunning voor The Grand in Nieuwpoort

Meer artikels