Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Troostwijk veilt voor het eerst jonge en 'bijna nieuwe' bouwmachines

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Troostwijk veilt voor het eerst jonge en 'bijna nieuwe' bouwmachines

(c) Troostwijk Veilingen

Veilinghuis Troostwijk zorgt doorgaans voor een tweede leven voor oudere machines en materialen. Het veilinghuis breidt zijn services nu uit en organiseert voor het eerst een veiling van jonge en nog ongebruikte machines uit de grondverzet- en bouwsector. Het opgeld in dit soort veiling met 'bijna nieuw' materieel bedraagt bovendien slechts 5%, wat het interessant maakt voor kopers en verkopers. Deze eerste veiling met jonge en bijna nieuwe machines omvat o.m. rupsgraafmachines, bulldozers en kabelkranen met een gemiddelde waarde van 80.000 € per machine. De veiling is een primeur voor België Online bieden kan tot en met 27 augustus. Kijkdagen zijn er niet.
Troostwijk wil met dit nieuwe concept de service en het aanbod voor zowel bestaande kopers en verkopersbestand als nieuwe klanten uitbreiden. Voor de koper is dit type veiling heel voordelig omwille van het lage opgeld, het uitgebreide en nieuwe aanbod gekoppeld aan de snelle levering en overdracht van een veilingproces. Voor de verkopers is vooral de grote kopersdatabank van Troostwijk interessant. Troostwijk hoopt dat dit type veiling een terugkerend fenomeen wordt.
 
“Omdat dergelijke machines duurder zijn dan hun oudere tegenhangers veilen we ze aan een opgeld van slechts 5% voor de kopers. Ook de opdrachtgevers en handelaars zijn erg tevreden met deze nieuwe mogelijkheid, omdat ons verkoopkanaal met gigantische kopersdatabase hen zo een nieuw verkoopsplatform biedt. Voor ons is het dan weer heel interessant om ons aanbod verder uit te breiden met nieuwe, dure en unieke machines”, aldus Peter Lechat, sales manager bij Troostwijk. 
 
Dankzij deze nieuwe veiling kan het cliënteel van Troostwijk kennis maken met een volledig nieuw aanbod aan mooie en dure machines. De huidige veiling bestaat o.a. uit rupsgraafmachines, bandengraafmachines, bulldozers, dumpers, kabelkranen, wielladers, telescoopkranen en boorinstallaties. Het gaat om machines van minstens 30.000 €, waarvan het merendeel slechts een drietal jaar dienst gedaan heeft en een deel echt ongebruikt is.
 
“De verkopers hebben hoge verwachtingen qua verkoopwaarde, omdat de machines nog steeds heel waardevol zijn. Ook wij zijn erg blij om onmiddellijk een veiling te kunnen starten met meer dan 3 miljoen € waarde in totaal. De veiling is opgezet met grote handelaars waar we al vaker mee samenwerkten. Het gaat om bedrijven die machines kopen en verkopen als kernactiviteit, of grote spelers in de bouwsector die graag regelmatig hun machines vervangen”, aldus Lechat.
 
Volgens Troostwijk zal deze veiling naast de bestaande kopers ook een nieuwer cliënteel aantrekken. “Het gaat dan vooral om kapitaalkrachtige bedrijven. Zij kunnen de voordelen van veilingen zoals een snelle levering en overdracht van de machines koppelen met de aankoop van recente machines, in tegenstelling tot de gebruikelijke levertermijnen bij leveranciers. We verwachten bovendien vooral West-Europese kopers uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk of echte grote Oost-Europese spelers”, zegt Lechat.
“We werken voorlopig samen met gekende opdrachtgevers, die het veilingproces al kennen. We begeleiden hen nog beter dan anders. We schrijven of controleren alle loten zelf, zodat dit perfect in orde is. Wat het transport en de afhaling betreft, gaan we machine per machine bekijken hoe we ze best kunnen uitleveren”, besluit Lechat.
 
https://www.troostwijkauctions.com/fr/earthmoving/01-33337/
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Meer artikels