Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Troostwijk veilt historisch pand in art-decostijl

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Troostwijk veilt historisch pand in art-decostijl

© GERT MOSTMANS FOTOGRAAF

Aan het Elisabethpark in Koekelberg staat een uniek historisch pand in art-decostijl te koop. Het gebouw is ontworpen door de bekende art- deco-architect Albert Callewaert. Het pand wordt verkocht via een gesloten online veiling op de website van Troostwijk. De biedingen blijven dus geheim.

Het veilinghuis lanceerde deze zomer een nieuwe website om de vastgoedactiviteiten te bundelen en te verspreiden in heel Europa, wat de verkoop van een dergelijk exclusief pand heel wat voordelen biedt. Bieden op de Brusselse art-decowoning kan nog tot 16 december om 16 uur, met een startprijs van 1,7 miljoen €. 
 
 
Het gebouw werd in 1930 ontworpen door de Belgische architect Albert Callewaert die in de art-decoperiode in Brussel actief was. Hij is vooral bekend van het ontwerp van de 101 m lange art-decogevel van het Joseph Marien-stadion van de Brusselse voetbalclub Royale Union Saint-Gilloise. Het pand in Koekelberg heeft een grondoppervlakte van 1.114 m², beschikt over een tuin en een garage en telt vijf bouwlagen met een kelderverdieping, twee bovenverdiepingen en een zolder. 
 
Het gelijkvloers beschikt over een inkomhal, twee ruime salons of kantoorruimte, een eetkamer, een keuken met bijkeuken, een wasplaats en een terras. De eerste verdieping telt nog een kantoorruimte, drie slaapkamers of extra kantoorruimtes en twee badkamers. De tweede verdieping telt opnieuw zes kamers of kantoren en een extra badkamer. 
 
 
“Het gebouw heeft twee ingangen, want officieel was het een herenhuis met een afzonderlijke woonst voor de bediende. In 1987 werd het officieel erkend als kantoorruimte. De impressionante uitstraling is ook de regisseur van de Franse serie ‘Au service de la France’ niet ontgaan: in 2017 deed het pand dienst als filmdecor voor deze serie, een parodie op de spionagefilms over de Franse geheime diensten in het begin jaren van de jaren ’60 van de vorige eeuw”, zegt Chris Tanghe, zaakvoerder van Troostwijk Real Estate Sales.
 
Het huis in Koekelberg wordt vrijwillig verkocht omdat de eigenaars het beroepsmatig niet meer gebruiken. “We werken met gesloten biedingen omwille van het waardevolle historische karakter en de exclusieve art-decoinrichting. Het gelijkvloers en de eerste verdieping komen nog perfect overeen met het ontwerp uit 1930. Ook de inrichting is steeds gelijk gebleven en bevindt zich in een uitstekende toestand. Daarnaast zijn ook de gevels met verlichting nog intact. Als richtprijs hanteren we daarom 1,7 miljoen €, lagere biedingen zullen heel goed gemotiveerd moeten worden”, aldus Chris Tanghe.
 
 
Niemand zal echter het hoogste bod kennen. De eigenaars stelden Troostwijk aan omwille van hun jarenlange expertise in het veilen van onroerend goed. Troostwijk controleert elk bod en bespreekt het met de eigenaars. Geïnteresseerde kopers kunnen op de website van Troostwijk alvast een virtueel bezoek aan het pand brengen.
 
“Met een virtueel bezoek kan de kandidaat zich al snel een mooi beeld van het gebouw vormen. Door het exclusieve karakter van het gebouw blijft een fysiek bezichtingsmoment voor veel geïnteresseerden wel nog noodzakelijk”, zegt Tanghe. 
 
 
 
De grote meerwaarde van de nieuwe website troostwijk-immo.com ten opzichte van bestaande online initiatieven, schuilt in het enorme internationale bereik om vastgoed te promoten en om Belgen vastgoed in het buitenland aan te bieden. Troostwijk maakt zo als grootste Europese veilinghuis en internationaal marktleider het internationaal (ver)kopen en veilen van vastgoed mogelijk, wat vooral in het high-end en industriële segment veel voordelen biedt.
 
“We merken dat een internationaal bereik steeds belangrijker wordt, vooral voor high-end panden op dure locaties zoals dit gebouw in Koekelberg en industrieel vastgoed. Wij kunnen hierop inspelen dankzij ons internationale klantenbestand en netwerk, terwijl andere initiatieven in België vooral lokaal blijven. Het is een primeur dat een dergelijk pand met historische waarde exclusief online in een gesloten veiling wordt aangeboden. We verwachten hiervoor zowel nationale als internationale aandacht”, besluit Tanghe. 
 
 
Een bezichtiging voor geïnteresseerde bezoekers is enkel mogelijk na afspraak en op aanvraag per mail via c.tanghe@troostwijk.be of 0471 348 560. Virtueel bezoek: https://app.lapentor.com/sphere/pantheonlaan
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Woningeigenaars die aan kwetsbare huurders verhuren, kunnen vanaf 1 oktober op dubbel zoveel Gentse subsidies rekenen om hun huurwoning energiezuinig te renoveren. Voor de overige verhuurders stijgen de subsidies met een derde. De Gentse[…]

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Meer artikels