Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Triplaco-Beveka lanceert nieuwe productlijnen op Prowood

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Triplaco-Beveka lanceert nieuwe productlijnen op Prowood

Triplaco-Beveka, de Harelbeeks distribiteur van decoratief en functioneel plaatmateriaal, lanceert op Prowood een aantal nieuwe productlijnen, maar zal ook enkele gevestigde waarden in het gamma in de verf zetten.
“Prowood is voor ons het event bij uitstek waarop we alle betrokkenen actief in de interieurbouw willen toelichten waarvoor ze bij ons als materiaalpartner terecht kunnen”, aldus Dieter Verbeke, commercieel directeur van Triplaco-Beveka. “Heel wat van onze trouwe klanten zijn al jarenlang kind aan huis bij ons voor een specifiek gamma en staan nog dagelijks versteld over de breedte van ons aanbod. Daarmee willen we dan ook zeker uitpakken op Prowood. Het hebben van een dergelijk ruim aanbod dat allemaal standaard op voorraad ligt in onze magazijnen in combinatie met onze expertise in vlakverlijming, is een grote troef. Dat betekent immers dat we heel snel kunnen schakelen voor elk interieurproject, groot of klein, en dat willen we ook naar buiten brengen, zowel bij materiaalverwerkers die al vertrouwd zijn met ons als bij diegenen waarvoor we nog een onbekende partij zijn.”
 
Flow
 
Op Prowood lanceert Triplaco-Beveka Flow, een nieuwe melamine/hpl decor- en structuurkoppelingcollectie en speelt daarmee gretig in op de nieuwste trends in de interieurvormgeving. Triplaco-Beveka selecteerde voor deze nieuwe collectie de meest trendy en vernieuwende decoren in de interieurwereld, maar kiest ook resoluut voor alle tijdloze decoren van haar vertrouwde leveranciers Kaindl, Pfleiderer en Saib. Tegelijk werden een aantal goedlopende decoren in de reeds bestaande Triplaco-Beveka collectie opgefrist met de populaire matte afwerkingsstructuur en toegevoegd aan de nieuwe Flow-collectie.
 
In totaal gaat het om 88 decoren die telkens verkrijgbaar zijn in melamine en hpl en deels exclusief verkrijgbaar zijn via Triplaco-Beveka. Als aanvulling werd een nieuwe collectie werkbladen samengesteld die deels overlapt met de decoren uit deze Flow-collectie. Zo kunnen interieurbouwers kiezen uit een breed gamma totaaloplossingen voor elk project.
 
Aqualite
 
Ook het Aqualite-concept zal heel prominent naar voren worden geschoven op Prowood. In dit gamma wordt een 100% vochtbestendige composietkern watervast verlijmd met één van de 500 beschikbare hpl-decoren naar keuze.
 
“Doordat vocht en warmte geen enkele invloed heeft op dit lichtgewicht plaatmateriaal en het naadloos geplaatst kan worden op elke bestaande ondergrond, is dit een zeer strakke en makkelijke oplossing voor de uitbekleding van badkamer- en douchewanden.  Bovendien zijn de decoren die op  dit watervast plaatmateriaal worden verlijmd oerdegelijk inzake impact, krasvastheid en chemische resistentie en vergen ze nauwelijks onderhoud in vergelijking met een klassieke tegelwand”, aldus Dieter Verbeke.
 
“Ook het plaatsingsgemak is een grote troef van Aqualite: door het grote plaatformaat van 3.050 bij 1.300 mm en het extreem lichte gewicht van de plaat kunnen grote oppervlakte in een mum van tijd worden afgewerkt. Door het lichtgewicht van de plaat kunnen Aqualite-panelen bovendien heel makkelijk gemanipuleerd worden bij plaatsing.”
 
Antifingerprint
 
De trend van matte materialen blijft zich doorzetten voor een brede waaier van interieurtoepassingen. Het belang van een antifingerprint toplaag is niet meer weg te denken in de interieurwereld en daar speelt Triplaco-Beveka graag op in met een breed gamma antifingerprintlaminaten en -acryllaten. Op Prowood zetten ze hun volledig antifingerprintgamma dan ook graag nog eens in de kijker.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ondernemersvertrouwen houtverwerkende industrie in vrije val

Ondernemersvertrouwen houtverwerkende industrie in vrije val

Hoewel het ondernemersvertrouwen tegen midden 2021 steeg tot het hoogste niveau in de voorbije vijf jaren, verzwakte het in de tweede helft van 2021 echter iedere maand. Door de oorlog in Oekraïne begin 2022 is het ondernemersvertrouwen in[…]

23/05/2022 | Socio-EconomieActueel
Textiel-, hout- en meubelindustrie vreest nieuwe crisis

Textiel-, hout- en meubelindustrie vreest nieuwe crisis

Een primeur in Wallonië: 10.000 hectare gemeentelijk bos FSC-gecertificeerd

Een primeur in Wallonië: 10.000 hectare gemeentelijk bos FSC-gecertificeerd

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Hout uit Rusland en Wit-Rusland is 'conflicthout'

Meer artikels